• Οι αγώνες των Εθνικών ομάδων τελείωσαν λοιπόν και έχουμε μπει στη διαδικασία αντίστροφης μέτρησης της επανέναρξης του πρωταθλήματος, με τις δύο αήττητες μέχρι τώρα ομάδες να παίζουν μεταξύ τους την Κυριακή στα Γιάννινα: ο ΠΑΣ κι ο Ολυμπιακός!
• Και όσο πλησιάζει το παιχνίδι, τόσο και θα αρχίσει η κουβέντα για την ενδεκάδα που θα κατεβάσει ο Πέδρο Μαρτίνς. Κι ένα από τα κλασικά ερωτήματα είναι αν θα παίξει κι αυτή τη φορά μαζί με τον Ελ Αραμπί και τον Τικίνιο στην επίθεση του Ολυμπιακού. Και μπορεί και τις δύο φορές που συνέβη κάτι τέτοιο, οι «ερυθρόλευκοι» να έμειναν στο 0-0 μέσα στο Καραϊσκάκη, με τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η σχετική ιδέα έχει φύγει από το μυαλό του Πορτογάλου τεχνικού.
• Εξ ου και θεωρώ ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον να τσεκάρουμε κατά πόσο μπόρεσαν να συνεργαστούν ο Αραμπί με τον Τικίνιο στο τελευταίο παιχνίδι στο οποίο έπαιξαν μαζί, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό που μπορούμε να καταγράψουμε είναι ότι ακόμη τους λείπει πολύ αυτό που λέμε χημεία, αν κι έχουν αγωνιστεί μαζί σε δύο επίσημα παιχνίδια (ολόκληρα 90λεπτα) και σε τρία φιλικά (ένα 90λεπτο, ένα ημίχρονο κι ένα ημίωρο).
• Θα σταθούμε σε τέσσερα πράγματα.
Πρώτον, ότι μία φορά ήταν που και οι δύο επιχείρησαν να συνεργαστούν παίζοντας το «ένα-δύο». Το ξεκίνησε ο Αραμπί με πάσα στον Τικίνιο, ο Τικίνιο του γύρισε την μπάλα κι ο Αραμπί πήγε να το κάνει για δεύτερη φορά, όμως έκοψαν την προσπάθεια τους, που έγινε στο ημικύκλιο της περιοχής του Μπρινιόλι, οι αμυντικοί του ΠΑΟ.
Δεύτερον, ο Αραμπί είναι αυτός που επιχείρησε μία φορά να βρει με σέντρα τον Τικίνιο, αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ του Παναθηναϊκού βγήκε και με έξοδο μπλόκαρε την μπάλα μην επιτρέποντας στον Βραζιλιάνο να πάρει την κεφαλιά.
Τρίτον, ο Αραμπί είναι επίσης αυτός που δύο φορές στα όρια της μικρής περιοχής του ΠΑΟ προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα και να βρει τον Τικίνιο σε θέση βολής, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις οι αμυντικοί έκοψαν την πάσα του.
Τέταρτον, ο Αραμπί επίσης ήταν αυτός που επιχείρησε να περάσει μία πάσα στον Τικίνιο από το ημικύκλιο της αντίπαλης περιοχής, αλλά πάλι πρόλαβαν οι αμυντικοί κι έδιωξαν.
• Ουσιαστικά μιλάμε για πέντε περιπτώσεις, με όλες να τις ξεκινάει ο Μαροκινός γκολτζής του Ολυμπιακού, κάτι που μπορεί να είναι και συγκυριακό, μπορεί όμως και να προκύπτει από το ότι ο Αραμπί είναι πιο καλός σε περιφερειακό ρόλο από τον Βραζιλιάνο. Άλλωστε, για τουλάχιστον το πρώτο μισό του β΄ ημιχρόνου ο Αραμπί δεν έπαιζε σε ρόλο φορ, αλλά έξω αριστερά, έστω κι αν συχνά συνέκλινε προς τα μέσα. Να λάβουμε δε υπόψιν μας ότι ο Τικίνιο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, τρεις ημέρες μετά το 3-0 επί της Φενέρμπαχτσε, παρουσιάστηκε σε πολύ μέτρια κατάσταση, δεν ήταν τόσο κινητικός και δραστήριος όσο τον είχαμε δει στα αμέσως προηγούμενα παιχνίδια του-κι ίσως κι αυτό να έπαιξε το ρόλο του στην όλη εικόνα της συνεργασίας του με τον Αφρικάνο άσο.
• Η ουσία είναι ότι θέλουν ξεκάθαρα χρόνο για να ταιριάξουν καλύτερα οι δυό τους στην επίθεση του Ολυμπιακού, είτε σε 4-4-2, είτε σε 4-3-3 με τον Αραμπί λίγο πιο πλάγια, όπως είχε παίξει στο τέλος της περασμένης σεζόν αν θυμάστε, με τον Χασάν σέντερ φορ… ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube