• Το συνηθίζει ο Μεντιλίμπαρ να αλλάζει ενδεκάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, μπορεί να κάνει μόλις μία-δύο αλλαγές στην σύνθεση του Ολυμπιακού, αλλά μπορεί να κάνει και έξι-επτά και παραπάνω!

• Το είδαμε κατά την περσινή σεζόν, αλλά το βλέπουμε ήδη και σε αυτό το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, σε πρωτάθλημα, αλλά και Ευρώπη. Με τον Βάσκο να κάνει τις πιο πολλές αλλαγές τις προάλλες, αφού από την ενδεκάδα της ήττας 0-2 από τη Λιόν προχώρησε σε επτά αλλαγές στην ενδεκάδα της νίκης 2-0 επί του Ατρόμητου! Και από την ενδεκάδα της νίκης 2-0 επί του Ατρόμητου συνέχισε με πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα της νίκης 3-0 επί της Μπράγκα!



• Ουσιαστικά, από την ήττα στη Γαλλία από τη Λιόν, στη νίκη επί της Μπράγκα στο Καραϊσκάκη, ο Μεντιλίμπαρ είχε πραγματοποιήσει τρεις αλλαγές. Με τον Κοστίνια στη θέση του Πιρόλα, τον Μουζακίτη στη θέση του Γκαρθία και τον Ζέλσον στη θέση του Γιάρεμτσουκ (και με αλλαγή σχηματισμού από 3-5-2 σε 4-2-3-1). Κάπως έτσι, ο έμπειρος προπονητής βρήκε το σχήμα που του άρεσε και έβαλε σχεδόν την ίδια ενδεκάδα (του αγώνα με την Μπράγκα) και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έχοντας υποχρεωτική αλλαγή τον Ολιβέϊρα αντί του τραυματία Τσικίνιο, με τον τελευταίο να αποδεικνύεται απώλεια…

• Ο Μεντιλίμπαρ στις αρχές της σεζόν είχε μία συνειδητοποιημένη απόφαση να μην αλλάζει πολύ την ενδεκάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι, ακριβώς στην προσπάθεια του να βρει λίγο χημεία μετά την είσοδο αρκετών νέων παικτών στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Έτσι, δεν άλλαζε ποτέ πάνω από έναν παίκτη από ενδεκάδα σε ενδεκάδα. Μάλιστα, μια φορά έβαλε ακριβώς την ίδια ενδεκάδα, από τον αγώνα στη Λαμία (το νικηφόρο 3-0), στον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη.



• Είχε ακολουθήσει ο προπονητής το κλασικό… ρητό, «ομάδα που πάει καλά και κερδίζει, δεν αλλάζει». Και όμως, με αυτήν τη δοκιμασμένη τακτική, ο Ολυμπιακός είχε φέρει τη σοκαριστική ισοπαλία με την ομάδα του Αγρινίου…Δηλαδή, μία φορά φέτος ο Μεντιλίμπαρ έκανε αυτό που πάντα λένε οι προπονητές ότι είναι το πιο σωστό, να μην αλλάξεις ενδεκάδα που σου πήγε καλά, και ο Ολυμπιακός ακριβώς τότε είχε τη χειρότερή του αποτυχία!

• Με τον Μεντιλίμπαρ, πάντως, ακόμη και τώρα να επιμένει ότι στο 0-0 με τον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός έκανε όσα έπρεπε για να κερδίσει. Και να τονίζει μετά το 2-0 επί του Ατρόμητου, ότι η ομάδα του στο 0-0 με το Αγρίνιο ήταν καλύτερη. Μία άποψη κατά πολλούς αιρετική, αλλά με τα στατιστικά στοιχεία να δικαιώνουν τον προπονητή, καθώς στο 0-0 με τον Παναιτωλικό οι τελικές ήταν 28-7, τα κόρνερ 8-0 και η κατοχή της μπάλας 72-28%, ενώ στο 2-0 με τον Ατρόμητο οι τελικές ήταν 15-7, τα κόρνερ 5-5 και η κατοχή της μπάλας 53-47%!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ολυμπιακός: Το καλύτερο και το χειρότερο διάστημα στο παιχνίδι του!

Ο Ολυμπιακός τα περιμένει όλα από τον Ελ Κααμπί! Υπάρχει, όμως, ελπίδα και από άλλον…

Γεμάτο γήπεδο οι διεθνείς είχαν να δουν από το…Καραϊσκάκη πάλι!

Ολυμπιακός: Δέκα κουβέντες για Κάρμο, Ρέτσο, Ορτέγκα και γενικά την άμυνα

Ολυμπιακός: «Ο Κάρμο στον Ελ Κααμπί» και τα δύο 0-0 με την ίδια ευκαιρία του Μαροκινού!

Ολυμπιακός: Τρεις καθαρές ευκαιρίες ίσον 3-0! Και τρεις καθαρές ευκαιρίες ίσον 0-0!

Ολυμπιακός: Tο δεύτερο ντέρμπι που δεν του «κάθεται» στο 90' και η ανάλυση της μεγάλης χαμένης ευκαιρίας

Η διαχρονική κυριαρχία του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και οι «άλλες» στροφές των Ελ Κααμπί και Ρόντινεϊ

Ο Ολυμπιακός, το ντέρμπι και οι Μεντιλίμπαρ, Ζέλσον, Ολιβέιρα και Τσικίνιο!

Πώς και γιατί ο καταιγιστικός Ολυμπιακός -ειδικά- των πρώτων 25 λεπτών, αδίκησε τον εαυτό του!