•Με αφορμή τη νίκη της επόμενης αντιπάλου του Ολυμπιακού, της Μπράγκα στην 1η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ με 2-1 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ με εκείνο το τραβηγμένο από τα μαλλιά πέναλτι στο 95ο λεπτό, έριξα μία ματιά, από διαιτητικής πλευράς, στα παιχνίδια της πορτογαλικής ομάδας στην Ευρώπη μέσα στο 2024. Και υπήρξαν ενδιαφέροντα πράγματα. Για δείτε κι εσείς…

ΜΠΡΑΓΚΑ-Γκαραμπάγκ 2-4, με την Μπράγκα να μειώνει στο 91’ με πέναλτι.

Γκαραμπάγκ-ΜΠΡΑΓΚΑ 2-3, με την Γκαραμπάγκ να μένει με 10 παίκτες λόγω αποβολής στο 32’ και την Μπράγκα να σκοράρει πάλι με πέναλτι στο 115΄της παράτασης.

ΜΠΡΑΓΚΑ-Μακάμπι Πέταχ Τίκβα 2-0, με την Μπράγκα να σκοράρει με πέναλτι το δεύτερο γκολ.

Μακάμπι Πέταχ Τίκβα-ΜΠΡΑΓΚΑ 0-5, με την Μπράγκα να βάζει ένα ακόμη γκολ από πέναλτι.

Ραπίντ-ΜΠΡΑΓΚΑ 2-2, με την Μπράγκα να μειώνει το σκορ με πέναλτι.

ΜΠΡΑΓΚΑ-Ραπίντ 2-1, με τη Ραπίντ να παίζει με 10 παίκτες λόγω αποβολής από το 4ο λεπτό!

ΜΠΡΑΓΚΑ-Μακάμπι Τελ Αβιβ 2-1, με την Μπράγκα να κερδίζει με πέναλτι του Μπρούμα στο 95’ και την Μακάμπι να μένει με εννιά παίκτες λόγω αποβολών στο 98’ και στο 99’!



•Η σούμα λέει ότι σε εφτά παιχνίδια μέσα στο 2024 στα Κύπελλα Ευρώπης (η, αν θέλετε σε εννιά, καθώς στα δύο με τη Σερβέτ δεν υπήρξαν πέναλτι κι αποβολές), η Μπράγκα έχει κερδίσει έξι πέναλτι και έχει υπέρ της και τέσσερις αποβολές!!! Τα facts είναι εντυπωσιακά και μάλλον θα τα ζήλευαν όχι η Πόρτο και η Μπενφίκα, αλλά τα θηρία της Ευρώπης! Σε εφτά παιχνίδια να έχεις υπέρ σου έξι πέναλτι και τέσσερις κόκκινες, είναι αυτό που λέμε «δεν παίζει». Παίζει, όμως και παραπαίζει για την αντίπαλο του Ολυμπιακού, που είναι πασιφανές ότι χρειάζεται από κάθε πλευρά προσοχή. Δεν είναι καθόλου αμελητέα ποσότητα, από όποια πλευρά κι αν το πάρει κανείς.

Παρεμπιπτόντως, για να καταλάβετε τις διαφορές, ο Ολυμπιακός εδώ και τρία χρόνια, από το φθινόπωρο του 2021, έχει κερδίσει μόλις δύο πέναλτι στα Κύπελλα Ευρώπης-και η Μπράγκα έχει έξι μόνο μέσα στο 2024. Με τον Ολυμπιακό να έχει έξι πέναλτι εις βάρος του σε αυτά τα τρία χρόνια…Κι αν πάμε και στις αποβολές, αφήστε το! Καήκαμε!...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube