Έβαλε κόντρα στις παγίδες και... απάντησε με την ποιότητα του ο Ολυμπιακός!

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας μπορεί να δέχθηκαν τρομερή αντίσταση από τη μαχητική Λας Πάλμας στου Ρέντη, όμως η ποιότητα των σπουδαίων παικτών τους έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να επικρατήσουν 3-0 σετ και να έχουν το εισιτήριο για την πρόκριση στον τελευταίο προκριματικό του Champions League στο χέρι τους!

Στις 8 Οκτωβρίου η ρεβάνς στην Ισπανία, με τον Ολυμπιακό να αναζητά δυο σετ ή το χρυσό σετ για να παίξει με μια εκ των Σένενβερντ ή Μπράσοφ για να παίξει και πάλι στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το ματς:

Kυρίαρχος από την αρχή του αγώνα, ο Ολυμπιακός, επέβαλλε τον ρυθμό του στους Ίβηρες και κατάφερε με πρωταγωνιστές τους Πέριν και Τζούριτς να προηγηθεί με τέσσερις πόντους διαφορά (11-7), αφήνοντας πίσω τη μικρή πίεση από πλευράς Λας Πάλμας. Το σκορ παρέμενε σε απόσταση 4-5 πόντων υπέρ της ομάδας του Γκαρντίνι, με τον Ατανασίεβιτς να μπαίνει στην εξίσωση και να δίνει λύσεις από το σερβίς καταστρέφοντας τις υποδοχές της Λας Πάλμας. Το κακό σερβίς του Μπρούνο και μια κακή επίθεση από πλευράς Ολυμπιακού, ουσιαστικά «έσβησαν» το set ball των γηπεδούχων, το οποίο ωστόσο μετουσιώθηκε σε νικητήριο, για το σετ, πόντο δια χειρός Πέριν (25-21).



Σε πραγματικό ντέρμπι μετατράπηκε το δεύτερο σετ, αφού η Λας Πάλμας, έβγαλε την ποιότητα της και παρά τις διαδοχικές ισοφαρίσεις του Ολυμπιακού παρέμενε για αρκετή ώρα μπροστά στο σκορ. Ωστόσο το 10-12 των Ιβήρων έγινε με κινηματογραφική ταχύτητα 15-12 για τους Πειραιώτες με τον Ατανασίεβιτς και τον Κουμεντάκη να βοηθούν επιθετικά. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να διευρύνουν τη διαφορά στο +4 (19-15) με τον Τζούριτς αναγκάζοντας τον προπονητή της Λας Πάλμας να καλέσει τάιμ άουτ. Παρόλα αυτά το ερυθρόλευκο... τρένο δεν είχε σταματημό, ο Κουμεντάκης χάρισε το set ball (24-20) στον Ολυμπιακό. Η Λας Πάλμας αντεπιτέθηκε και με ένα μικρό σερί 3-0 έφερε το ματς στο 24-23 με τον Γκαρντίνι να κόβει τον ιβηρικό ρυθμό, καλώντας τάιμ άουτ.

Η επιστροφή στο τάραφλεξ έφερε την ισοφάριση με μπλοκ του Μπρούνο στον Παγένκ και την... παράταση στο σετ. Το εντυπωσιακό ράλι, έφερε τον Ολυμπιακό μπροστά με 25-24 χάρη σε αδιανόητο πλασέ του Παγένκ, ενώ ένα ακόμη μπλοκ άουτ έφερε την ισοφάριση των φιλοξενούμενων (25-25). Η αγωνία έφτασε στο κατακόρυφο με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στα... βαθιά του σετ. Οι φιλοξενούμενοι με ένα σερί 2-0 πέρασαν μπροστά χάρη στην οξυδέρκεια του Γουάλα, όμως ο πρώτος χρόνος του Παγιένκ έφερε το ματς στα ίσα για το 30-30! Το εντυπωσιακό μπλοκ του Παγιένκ, όμως, αλλά και ο άσος του Ατανασίεβιτς, έφεραν τον Ολυμπιακό στο 32-30 και το 2-0 στα σετ.



Tα δυο λάθη της Λας Πάλμας στην εκκίνηση του τρίτου σετ, ακολούθησε το κακό σερβίς του Τζούριτς για το 3-2. Ο Ολυμπιακός ωστόσο υπέστη ένα μικρό «μπλακ άουτ» το οποίο οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν να περάσει ανεκμετάλλευτο, αφού ένα μικρό σερί 2-6 τους έφερε στο +3 (5-8). Οι Ισπανοί, έβρισκαν τρόπους να θωρακίσουν την υποδοχή τους και έφτασαν να έχουν προβάδισμα μέχρι και το 8-11. Από το σημείο εκείνο και έπειτα οι παίκτες του Ολυμπιακού, έβγαλαν αντίδραση και με κύριους εκφραστές τον Τζούριτς, τον Παγιένκ και τον Ατανασίεβιτς έφεραν το ματς στο 14-12. Η ανατροπή αυτή, έφερε την πλήρη κυριαρχία του Ολυμπιακού, παρά το γεγονός ότι η Λας Πάλμας κατάφερε να ισοφαρίσει με τον εκπληκτικό Γουάλα σε 19-19. Ο Τζούριτς έφερε εκ νέου τους νταμπλούχους Ελλάδας σε θέση ισχύος (21-19), όμως οι Ισπανοί μείωσαν σε 24-23, με τον Ατανασίεβιτς να δίνει την νίκη στην ομάδα του για το τελικό 25-23. (3-0 σετ).


Τα σετ: 25-21, 32-30, 25-23

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube