Η κορυφή «χωράει» μόνο έναν. Ολυμπιακός και Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα διαξιφιστούν στην τέταρτη αγωνιστική της Volleyleague στη διεκδίκηση της.

Οι δύο φιναλίστ του περσινού πρωταθλήματος θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους στο κλειστό του Ρέντη το Σάββατο (15/11), όμως μόνο μια θα συνεχίσει με το αήττητο στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως έχουν μια κρίσιμη τριάδα αγώνων, αφού μετά τον Εθνικό, θα αντιμετωπίσουν μέσα σε λίγες μέρες Καζάν και ΠΑΟΚ. Όπως δήλωσε όμως ο Δημήτρης Καζάζης, η αναμέτρηση με την ομάδα της Αλεξανδρούπολης είναι η δυσκολότερη απ’ τις εντός έδρας αναμετρήσεις.

«Ξεκινάει μία δύσκολη εβδομάδα και κάνουμε αρχή με τον Εθνικό. Κι εφέτος ο Εθνικός θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα. Είναι η πρώτη γνωριμία των δύο ομάδων. Πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι για τη νίκη. Οι ομάδες είναι καινούργιες. Ο Εθνικός δεν έχει νικήσει στο Ρέντη. Η παράδοση υποσυνείδητα μετράει αλλά και οι ομάδες αν βρεθούν σε καλή μέρα μπορούν να ανατρέψουν τα πάντα. Είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που θα δώσουμε εφέτος εντός Ελλάδας. Αποκλείεται να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο μας. Αναμένω πως θα γίνει καλό παιχνίδι. Ο πιο συγκεντρωμένος και ο πιο αποφασισμένος θα τα καταφέρει κι ελπίζω η δική μου ομάδα να είναι νικήτρια».

Για την… πρώτη ο Εθνικός

Την πρώτη του νίκη στο κλειστό του Ρέντη θα διεκδικήσει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ενώ στις 28 συνολικά αναμετρήσεις που έχουν δώσει μεταξύ τους, έχει νικήσει μόλις τρεις φορές, στην έδρα του.

Ο Σάκης Μουστακίδης δεν κρύβει την αισιοδοξία του πάντως, ότι ήρθε η ώρα για την πρώτη νίκη στου Ρέντη.


«Δεν παίζουμε με βάση το παρελθόν αλλά με τις δυνατότητες που έχουμε σαν ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει δυναμώσει πιο πολύ από πέρυσι κι έχει πολλές λύσεις σε όλες τις θέσεις. Έχουμε το πλάνο μας για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό και πλησιάζει η ώρα που θα νικήσει ο Εθνικός στο Ρέντη. Το πρωτάθλημα είναι ακόμα στην αρχή», δήλωσε ο Σάκης Μουστακίδης.

Το… κοινό τους σημείο

Ο Χρήστος Κιόσης πανηγύρισε πέρυσι τον τίτλο με τον Ολυμπιακό, όμως φέτος ενισχύει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και δεν κρύβει την αισιοδοξία του για την αναμέτρηση.

«Είναι μία μεγάλη δοκιμασία για τον Εθνικό. Θα κατέβουμε για θετικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός έχει πολλές λύσεις και δυνατό πάγκο. Είναι μία πλήρης ομάδα. Κι εμείς είμαστε καλά. Δεν έχουμε κάποιο τραυματισμό. Δεν έχουμε παίξει καθόλου με τον εφετινό Ολυμπιακό και θα είναι η πρώτη εικόνα των αναμετρήσεων που θα ακολουθήσουν μέχρι το τέλος».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube