Ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει από το βράδυ της Κυριακής την κατάκτηση του 48ου πρωταθλήματος στην ιστορία του και σε 33 μέρες από τώρα θα μπορεί να το κάνει και… νταμπλ, εφόσον νικήσει τον ΟΦΗ στον τελικό Κυπέλλου, στις 17 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Κάπως έτσι, μετά από 31 χρόνια καριέρας στους πάγκους, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατέκτησε για πρώτη φορά εγχώριο πρωτάθλημα στην καριέρα του. Φυσικά, αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο στην πατρίδα του, Ισπανία, όπου τα περισσότερα μεγάλα Μέσα περιλάμβαναν αποθεωτικά κείμενα για τον Βάσκο τεχνικό!

«Ο ροκ σταρ από τον Πειραιά προσθέτει στον μύθο του στον Ολυμπιακό», γράφει σε άρθρο της η Relevo, και συνεχίζει: «Παθιασμένος με το ποδόσφαιρο, την τακτική και την καθημερινή δουλειά στα αποδυτήρια, ο Μέντι δεν έχει επισκεφτεί καν την πόλη. “Δεν έχω πάει ούτε να δω την Ακρόπολη, αυτό μου αρκεί”. Τούτου λεχθέντος, όταν περπατάει στους δρόμους του Πειραιά, είναι ένας πραγματικός ροκ σταρ. Του ζητούν πολλές φωτογραφίες και τις δέχεται όλες. Μπροστά στους οπαδούς, χρησιμοποιεί ένα απαλό άγγιγμα, και στα αποδυτήρια… ένα σταθερό χέρι».

Στα ίδια μήκη κύματος κινείται και η «AS», που αναφέρει τα εξής για τον προπονητή του Ολυμπιακού: «Ο Μεντιλίμπαρ επεκτείνει τον θρύλο του. Είναι ο δεύτερος τίτλος του σε ενάμιση χρόνο. Θα μείνει στην ιστορία του Ολυμπιακού επειδή οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του πρώτου της τίτλου στο Conference League την περασμένη σεζόν, αλλά φέτος συνεχίζει να προσθέτει στο μύθο του, αφού κατέκτησε το ελληνικό πρωτάθλημα».

Φυσικά, από τον «χορό» διθυράμβων για τον Μεντιλίμπαρ, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η «Marca», η οποία σχολίασε σε δημοσίευμά της: «Ο Ολυμπιακός είχε να κερδίσει το πρωτάθλημα από τη σεζόν 2021/22, οπότε το επίτευγμα του Μεντιλιμπάρ είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Οι εικόνες από το εσωτερικό των αποδυτηρίων κατά τη διάρκεια του πανηγυρισμού το αποδεικνύουν: “Μεντιλίμπαρ οέ οέ οέ”, φώναζαν οι παίκτες εν χορώ.

Ο Μεντιλιμπάρ ισοφάρισε τον Πεπ Σεγκούρα, ο οποίος κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2007/08, ενώ ο Μίτσελ το πέτυχε δύο φορές (2012/13 και 2013/14) και ο Ερνέστο Βαλβέρδε τρεις φορές (2008/2009, 2010/2011 και 2011/2012)».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κορόνα: «Να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή-Χαρά μας να έχουμε τη σοφία και εμπειρία του Μπενίτεθ»

Δεν έχει τέλος η τρέλα των φίλων του ΟΦΗ για το Σούπερ Καπ – Εξάντλησαν τα εισιτήρια σε 4 θύρες!

Σαββόπουλος: «Μέχρι το βράδυ στη Θεσσαλονίκη ο Μπουσαϊντ - Ισχύει το ενδιαφέρον από ΑΕΛ για Φρίντεκ»

Τσορμπατζόγλου: «Ψάχνεται μεταγραφικά ο ΠΑΟΚ, χρειάζεται ένα στόπερ με άμεση προσαρμογή»

Κετσετζόγλου: «Τι γίνεται με χαφ, στόπερ και φορ-Η περίπτωση Τσαντίλα»

Δημοσιεύματα στην Κύπρο: «Στον Παναιτωλικό ο Σατσιάς»

Σταματέλος: «Μόνο έτσι φαίνεται πως θα γίνει μεταγραφή στον Ολυμπιακό…»

Δεσύλλας: «Το σκεπτικό της απόκτησης του Κοντούρη από τον Παναθηναϊκό - Θα γίνει επίπληξη στον Τετέ»

Πετράκης στον bwinΣΠΟΡ FM: «Σπουδαίο πακέτο ο Κοντούρης, μπορεί να τα καταφέρει στον Παναθηναϊκό»

Οζντόεφ: «Όνειρό μου να παίξω Champions League - Η πιο απολαυστική περίοδος της καριέρας μου»