• Η δυσκολία με την οποία κέρδισε ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στον Βόλο, μπορεί να αποτυπωθεί και από τον τρόπο επίτευξης των δύο γκολ του.

• Τόσο εκείνο του Ρόντινεϊ, όσο και το άλλο του Μασούρα, δεν προέρχονται από ανάπτυξη της ομάδας, κατοχή μπάλας κλπ, αλλά το μεν από πλάγιο άουτ, το δε από ανάκτηση της μπάλας. Στο 1-0 ο Τσικίνιο έγινε κάτοχος της μπάλας από την εκτέλεση του πλαγίου άουτ και έτσι ξεκίνησε το γκολ και στο 2-0 ο Στάμενιτς πήρε την μπάλα από λάθος πάσα του αντίπαλου και έτσι ξεκίνησε το άλλο γκολ.

• Μπορεί δεν κάποιος να παρατηρήσει ότι ο Ολυμπιακός επί της ουσίας είχε ένα πρώτο 20λεπτο στο οποίο μπήκε με λίγο πιο υψηλές στροφές φτάνοντας στο πρώτο γκολ και από εκεί και ύστερα έγινε πάλι επικίνδυνος σε ένα μικρό διάστημα στο β' μισό του β' ημιχρόνου, περίπου ένα άλλο 20λεπτο.



• Κατά τα άλλα, αν κατάλαβα καλά ο Μεντιλίμπαρ είχε πιο μεγάλο πρόβλημα όχι για τη δυσκολία της ομάδας του δημιουργικά, αλλά για την αδυναμία να είναι ασφαλής αμυντικά. Διότι μπορεί ο Βόλος να μην έκανε καθαρές φάσεις για γκολ, ωστόσο είναι αλήθεια ότι πάτησε την αντίπαλη περιοχή και εκμεταλλευόμενος λάθη ιδίως των Ορτέγκα και Μπιανκόν θα μπορούσε να απειλήσει. Και είναι προφανές ότι το φέρει βαρέως ο Βάσκος, ότι με αντίπαλο που έπαιζε με παίκτη λιγότερο, δεν μπόρεσε η ομάδα του να αποφύγει τέτοιες στιγμές.

• Το ευχάριστο ήταν ότι ο συνήθως αρκετά επιπόλαιος αμυντικά Ρόντινεϊ αυτήν τη φορά φύλαξε τα νώτα του αρκετά καλά, έκοψε όταν χρειάστηκε, ενώ βγήκε ουκ ολίγες φορές μπροστά, δύο-τρεις φορές με μεγάλη επιτυχία και κάποιες άλλες με σέντρες που δεν είχαν καλή στόχευση.



• Σίγουρα, πάντως, η δεξιά πλευρά λειτούργησε καλύτερα από την αριστερή, ίσως και λόγω της παρουσίας από εκεί του δεξιού μπακ του Βόλου, του 30άρη Μύγα. Το παιδί αυτό είναι καλός παίκτης και θα του άξιζε ίσως καλύτερη καριέρα, εάν δεν έμπλεκε σε ομάδες πιο κάτω επιπέδου από τον ίδιο. Όπως και αν έχει, όμως, ήταν τόσο υποτονικός ο Βέλντε και με τόση έλλειψη σιγουριάς ο Ορτέγκα από εκείνη την πλευρά, που ο Μύγας φαινόταν σαν τον… Χακίμι της Παρί Σεν Ζερμέν(!), ειδικά σε στιγμές που έβγαζε επιθέσεις.

• Αν μη τι άλλο, ο Ορτέγκα με τον Βέλντε έπρεπε να είχαν πολύ καλύτερη παρουσία σε ένα τέτοιο παιχνίδι, τόσο σε επίπεδο δημιουργικό-επιθετικό, όσο και σε επίπεδο ανασταλτικό. Αν και ο Αργεντίνος είχε κάποιες καλές προωθήσεις, με δύο ενδιαφέρουσες σέντρες, κυρίως, όμως, την έξυπνη πάσα προς τον Ελ Κααμπί στο ακυρωθέν λόγω οφσάιντ του Μαροκινού γκολ του Ζέλσον, αλλά και την μπούκα του Αργεντίνου που ντρίμπλαρε σαν εξτρέμ και γύρισε την μπάλα ορθολογικά, χωρίς, ωστόσο, να την εκμεταλλευθούν οι συμπαίκτες του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube