Άνθρωποι κάθε ηλικίας, από όλον τον κόσμο ταξίδεψαν στην Βραζιλία για το Μουντιάλ και το… δήλωσαν στο Facebook.

Τα check in από τα γήπεδα πήραν «φωτιά» και το μεγάλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έβγαλε στατιστικά συμπεράσματα για το πλήθος που εκφράστηκε μέσα από τα στάτους του.

Σε ένα βίντεο παρουσιάζει τα ταξίδια που έγιναν απ’ όλον τον κόσμο με προορισμό τα γήπεδα της Βραζιλίας.




Όπως εξηγείται από κάτω: «Κάθε τόξο αναπαριστά είκοσι άτομα που ταξίδεψαν απ’ την πόλη τους (με το μπλε) σε μια απ’ τις πόλεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου (με κόκκινο). Το μέγεθος των κύκλων είναι αναλογικά με τον συνολικό αριθμό των ατόμων που έκαναν check in σε μια πόλη του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Οι δέκα πρώτες χώρες είναι οι γειτονικές της Βραζιλίας ΗΠΑ, Μεξικό, Κολομβία, Χιλή και Αργεντινή, από Ευρώπη πλήθος κόσμου ταξίδεψε απ’ την Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Γαλλία, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσε η Αυστραλία.



Όσον αφορά τις πόλεις που έστειλαν περισσότερο κόσμο στα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι οι Μποκοτά (Κολομβία), Μέξικο Σίτι (Μεξικό), Σαντιάγκο (Χιλή), Μπουένος Άιρες (Αργεντινή), Λονδίνο (Μ. Βρετανία), Νέα Υόρκη (ΗΠΑ), Παρίσι (Γαλλία), Μόντερεϊ (Μεξικό), Μεντελίν (Κολομβία) και Σύδνεϋ ( Αυστραλία).



Το 32% των ατόμων που ταξίδεψαν είναι γυναίκες, ενώ ηλικιακά άτομα από 25-34 ετών είναι αυτά που ταξίδεψαν περισσότερο (39%), ενώ ακολουθούν οι νεότεροι από 18-24 ετών (30%).



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube