Μετά από 3 αγωνιστικές ημέρες γεμάτες ένταση, προσπάθεια, χαρά και συγκίνηση, η αυλαία των Εθνικών Αγώνων Εργασιακής Άθλησης και Υγείας 2013, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έχει μόλις πέσει, μετον απόηχο της διοργάνωσης να μένει γλυκά χαραγμένος στη μνήμη των συμμετεχόντων.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά οι εταιρικοί αγώνες του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (αγγλ. HOCSH) απέδειξαν έμπρακτα ότι ο αθλητισμός ενώνει, ανανεώνει και ενεργοποιεί τα άτομα και τις ομάδες εντός και εκτός του εργασιακού στίβου.

Το μεγαλύτερο εταιρικό γεγονός της χρονιάς πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών καθώς και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και φιλοξένησε περισσότερους από 450 αθλητές και 30 εταιρίες από την Ελλάδα, την Κίνα, την Ισπανία και την Κύπρο.

Οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν σε 8 αθλήματα με μεγάλο κερδισμένο των αγώνων τη «δια βίου άσκηση», τη βελτίωση της υγείας & την κοινωνικοποίηση μέσα από αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις στα πλαίσια του εργασιακού περιβάλλοντος.

Τη σεμνή τελετή έναρξης με παρουσιαστή τον καταξιωμένο δημοσιογράφο κ. Θοδωρή Δρακάκη, είχαν παρακολουθήσει εκπρόσωποι επίσημων πολιτικών, κοινωνικών και αθλητικών φορέων, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κος Μιχαήλ Άγγελος Βουράκης, ο προϊστάμενος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού κος Πρόδρομος Τσολακίδης, ο Γ. Γραμματέας ΕΒΕΑ κος Νίκος Σοφιανός, ο Γ. Γραμματέας του Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού (μέλος της οποίας είναι και ο HOCSH), εκπρόσωποι των ομάδων και των εταιριών, celebrities, ενώ η διεθνής αθλήτρια του beach volley Βίκυ Αρβανίτη επεσήμανε στο λόγο της την αναγκαιότητα της άθλησης στο καθημερινό πρόγραμμα κάθε εργαζομένου.

Η οικοδέσποινα και Πρόεδρος του Οργανισμού κα Νιόβη Καραβούλη-Παπαδάκι, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους συμμετέχοντες, ανέλυσε τις ενέργειες που υλοποιεί ο οργανισμός στα πλαίσια των σκοπών του και αναφέρθηκε στον μελλοντικό προγραμματισμό και τα σχεδιασμό των δράσεων.

Στην ενθουσιώδης τελετή λήξης τονίστηκε η ιδιαίτερη υποστήριξη των εταιριών Chiquita, Ζαγόρι και SPORTCAMP, και των χορηγών επικοινωνίας STAR, ΔΙΕΣΗ & NOVAΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ αναδείχθηκε η πολύτιμη προσφορά των εθελοντών από την Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού (ΑΕΜΥ) και των σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Στις απονομές, οι καταξιωμένοι αθλητές Μάριος Γκιούρδας (βόλεϊ), Ντανιέλ Τσιώκας (table tennis), Νίκος Καρούλιας (ποδόσφαιρο), Βαγγέλης Ζιάγκος (μπάσκετ), Γιάννης Κοσμίδης (bowling) βράβευσαν τους νικητές και με την παρουσία τους προσέδωσαν ιδιαίτερη αξία στην τελετή.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη διοργάνωση των Εθνικών μας Αγώνων το 2014. Ο Ελληνικός Οργανισμός σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εταιρικού Αθλητισμού διοργανώνει Ευρωπαϊκά Τουρνουά για το 2014, bowling, basket και ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθούν στα Χανιά και στο Λουτράκι και προγραμματίζει πλήθος αθλητικών δράσεων και επιμορφωτικών workshops και σας καλεί να μείνετε συντονισμένοι με την ιστοσελίδα του www.hocsh.org

(Τα αποτελέσματα των αγώνων είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού για τους ενδιαφερόμενους)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube