Ολλανδία και Ισπανία αντάμωσαν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Ρότερνταμ, με την ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο να επικρατεί με 86-64 και να μένει σε υψηλές πτήσεις.

Φυσικά, δεν κύλησαν εξ αρχής όλα τόσο ρόδινα, με τους γηπεδούχους αποφασισμένους να βάλουν δύσκολα στους αντιπάλους τους, βρέθηκαν να προηγούνται στην πρώτη περίοδο με 20-6. Έτσι, όλα τα βλέμματα στράφηκαν στον αρχηγό και ο Ρούντι Φερνάντεθ απάντησε εμφατικά. Μείωσε αμέσως με τρία συνεχόμενα προσωπικά τρίποντα και άλλαξε μονομιάς τη ψυχολογία για τους συμπαίκτες του.

Η Ολλανδία διατήρησε το προβάδισμα, όμως οι σπόροι είχαν φυτευτεί για την ανατροπή. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ισπανία ξέσπασε… επιθετικά και το 40-32 ήταν το σκορ του ηλεκτρονικού πίνακα με τη λήξη του ημιχρόνου. Τα ηνία ανάλαβε στην επανέναρξη ο Λορέντζο Μπράουν και όλα πήραν σιγά-σιγά τον δρόμο τους, η διαφορά ξεπέρασε και τους 20 πόντους σε κάποια διαστήματα και το τελικό 86-64 χαρακτηρίζεται ως μία άκρως φυσιολογική εξέλιξη.

Κορυφαίος για την «φούρια ρόχα» ήταν ο Ντάριο Μπριθοέλα με 13 πόντους. Καλή εμφάνιση έπραξε ο Λορέντζο Μπράουν με 11 πόντους και άλλους 9 πρόσθεσε ο Λόπεθ-Αροστέγκι με 9 παρέα με 6 τελικές πάσες.

Στην αντίπερα όχθη, Ο Ζίτο Κοκ διασώθηκε με τους 16 πόντους που έγραψε η προσωπική του στατιστική.

Χωρίς νίκη παραμένει η Ολλανδία, ενώ η Ισπανία έχει ρεκόρ 5-1.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 32-40, 50-68, 64-86

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube