Ο ΠΑΟΚ έβαλε τις βάσεις (βλ. μεταγραφές) ώστε να πρωταγωνιστήσει την φετινή σεζόν και το επιστέγασμα ήρθε με την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας και ταυτόχρονα με την πρώτη κούπα στην ιστορία του τμήματος βόλεϊ. Ο Ισραηλινός ακραίος Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς ήταν από τους παίκτες… κλειδιά στο φάιναλ φορ που έγινε στην Σύρο και μάς κατέθεσε τα όσα είχε στο μυαλό του, για το τώρα και το μετά κατά την διάρκεια του πιο όμορφου ταξιδιού του ΠΑΟΚ, μέχρι βέβαια το επόμενο.

Αποστολή στη Σύρο: Μαρίνος Πρίντεζης

-Αλεξάντερ, τώρα που ο παλμός έχει πάει σε λογικό πλαίσιο, ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις που κάνεις;
«Είναι πολύ γλυκός αυτός ο τίτλος, ειδικά σε τέτοιο παιχνίδι, κόντρα σε μια τόσο καλή ομάδα και σε μία τόσο ωραία ατμόσφαιρα. Όταν τελειώνεις το ματς όντας πιο ήρεμος και πιο χαλαρός σκέφτεσαι πόσο πραγματικά απίστευτό είναι και προχωράς».

-Ο Ολυμπιακός είχε την πίεση του πρέπει, αλλά και εσείς δεν είχατε στο μυαλό σας βάσει των προσδοκιών ότι είστε στην ίδια κατάσταση;
«Σε αυτά τα ματς πάντα υπάρχει λίγη πίεση, ειδικά όταν υπάρχει από την μία πλευρά μία ομάδα αρκετά έμπειρη που μπορεί να την διαχειριστεί. Πίεση υπάρχει πριν από κάθε αγώνα, αλλά όταν ξεκινάει το παιχνίδι, την αφήνεις πίσω σου και συγκεντρώνεσαι και μάχεσαι για τον κάθε πόντο και αυτό κάναμε πράξη».

-Ως εκ τούτου το πρώτο βήμα ήταν η διαχείρισή του;
«Θέλαμε να το απολαύσουμε γιατί όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση που κρίνεται ένας τίτλος, είναι απλά υπέροχο. Ούτε πριν το ματς, ούτε κατά την διάρκειά του είχαμε στο μυαλό μας ότι πρέπει να το κατακτήσουμε γιατί θα είναι η πρώτη κούπα στην ιστορία του τμήματος. Απλά θέλαμε να το διασκεδάσουμε, να το χαρούμε και να παλέψουμε και όπως και έγινε και πλέον είμαστε χαρούμενοι».

-Παρακολουθήσαμε ότι ο κάθε πόντος, πανηγυριζόταν έξαλλα από όλη την ομάδα. Θεωρείς ότι αυτό ήταν ένα από τα… κλειδιά;
«Έχουμε ένα εξαιρετικό σύνολο. Όλα τα παιδιά. Από τους προπονητές, τους συμπαίκτες μου, το λοιπό σταφ και ιατρικό επιτελείο, όλοι βοηθούν για την ομάδα ώστε να κερδίσει. Ακόμα και κατά την διάρκεια του αγώνα, οι συμπαίκτες μου που ήταν εκτός παρκέ, έδιναν την θετική τους ενέργεια, αλλά και αρκετός κόσμος που έδωσε το παρών, μας έσπρωξε προς τη νίκη και νιώσαμε στο τέλος μία γιορτή. Μια ευτυχία. Ένα φοβερό συναίσθημα».

-Επόμενο στοίχημα; Η κατάκτηση της μεγαλύτερης κούπας;
«Η σεζόν είναι μεγάλη. Μας έμεινε το πρωτάθλημα. Δεν θα είναι εύκολο. Από την στιγμή που θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ θα είναι σαν να ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο, μια νέα σελίδα, ένα νέο βιβλίο που θα χρειαστεί να το γράψουμε από την αρχή. Πιστεύω στην ομάδα μου και θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

-Θεωρείς ότι έχετε ένα ψυχολογικό αβαντάζ, δεδομένου ότι οι δυο σας βάσει λογικής θα ανταμώσετε ξανά για αυτό τον στόχο;
«Χάσαμε στο γήπεδό μας με 3-2, νικήσαμε με το ίδιο σκορ στην Αθήνα, ο τελικός του κυπέλλου, ήταν ένα ματς διαφορετικό. Ήταν νοκ άουτ και όλα κρινόντουσαν σε μια μέρα. Και οι δύο ομάδες είναι σε καλό επίπεδο και θα είναι δύσκολη μάχη».

-Πιστεύεις ότι η μεγαλύτερη έμπνευση πηγάζει από τον αρχηγό σας, Βασίλη Κουρνέτα;
«Σίγουρα! Είναι πολύ καλό παράδειγμα για τη νέα γενιά της ομάδας. Έρχεται και δουλεύει σκληρά σε κάθε προπόνηση. Είναι 100% επαγγελματίας, ξέρει τι κάνει, τι θέλει και τι χρειάζεται. Είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες στην ιστορία του βόλεϊ και μπορείς να το διαπιστώσεις μελετώντας τους τίτλους στην καριέρα του ενώ το νιώθεις από τον τρόπο που δρα σε κάθε προπόνηση. Ο αρχηγός μας είναι πρότυπο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.