Οι αστέρες του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ χάρισαν σπουδαίο θέαμα και πολλές ευχάριστες στιγμές στους φίλους του αθλητισμού που βρέθηκαν στην Ερμούπολη της Σύρου για το τουρνουά Aegeanball Festival, το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα.

Οι LG Warriors (Πρίντεζης, Σενγκέλια, Χριστοδούλου, Παπανικολάου, Παπαλουκάς, Μάλτση) ήταν οι μεγάλοι νικητές στο κυρίως τουρνουά. Η παρέα του «οικοδεσπότη» του τουρνουά επικράτησε 14-10 στον τελικό της ομάδας Adidas Creators (Ερτέλ, Κυρίτσης, Περπέρογλου, Βασιλόπουλος, Μαυροειδής, Βλάνη).

Τρίτοι τερμάτισαν οι Onex Pirates (Τολιόπουλος, Αθηναίου, Λαρεντζάκης, Σαρικόπουλος, Φουράκη), ενώ με… άδεια χέρια έφυγαν οι ομάδες ΟΠΑΠ Crocodiles (Μπουρούσης, Μάντζαρης, Κάλινιτς, Χαλικιά), Generation 2.0 (Καμαριανός, Ρεκουνιώτης, Ερεμπενάζιε, Μαγιετόμπε), Εθνική Γυναικών 3on3 (Παντέλη, Σπαθάρου, Σταυρίδου).

Η εξέλιξη του τουρνουά:
Φάση ομίλων:
Α’ όμιλος

LG Warriors-ONEX Pirates 12-10 στην παράταση (10-10)
ONEX Pirates-Εθνική Γυναικών 3on3 8-16
LG Warriors-Εθνική Γυναικών 3on3 10-8

Β’ όμιλος
ΟΠΑΠ Crocodiles-Adidas Creators 9-16
Generation 2.0-Adidas Creators 8-10
ΟΠΑΠ Crocodiles-Generation 2.0 11-7

Τελικός
LG Warriors-Adidas Creators 14-10

Από ‘κει και πέρα, στο διαγωνισμό KOIS Long Shoot (σουτ από το κέντρο του γηπέδου) νικητής ήταν και πάλι ο Γιώργος Πρίντεζης, αφού ευστόχησε με… πεταχτάρι. Όσον αφορά στη μάχη για τον πιο εύστοχο από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (Blue Star Free Throws), ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης επικράτησε στον τελικό γύρο του Κώστα Παπανικολάου.

Τέλος, στο διαγωνισμό δεξιοτήτων (Onex Skill Challenge) νικητής αναδείχθηκε ο νεαρός γκαρντ του Ολυμπιακού, Βασίλης Τολιόπουλος, ενώ το LG Shooting Stars το κέρδισαν οι ΟΠΑΠ Crocodiles (Μπουρούσης, Μάντζαρης, Κάλινιτς, Χαλικιά).

Αποστολή στη Σύρο: Γιώργος Πετρίδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube