Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο μεταγραφικά «πυροτεχνήματα» όπως αυτά των Ιμπραΐμοβιτς, Πογκμπά και Μικιταριάν, ο Ζοζέ Μουρίνιο ετοιμάζεται για μία ακόμα «τρελή» θερινή μεταγραφική περίοδο προσπαθώντας να συνθέσει το παζλ της δικής του Γιουνάιτεντ όπως το έχει ονειρευτεί.

Μπορεί η χειμερινή περίοδος των μεταγραφών να «τρέχει», οι «κόκκινοι διάβολοι» ωστόσο καταστρώνουν τα πλάνα τους εν όψει καλοκαιριού, με τη δοίκηση του συλλόγου να θέτει στη διάθεση του «Special One» περισσότερα από τριακόσια εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του, με τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει ήδη εντοπίσει τους «στόχους».

Πέντε παίκτες για τους οποίους θα χρειαστεί να βγουν από τα ταμεία του κλαμπ ούτε λίγο ούτε πολύ 330 εκατομμύρια ευρώ, καθιστώντας τους κόκκινους του Μάντσεστερ υπερδύναμη, σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο.

Ποια είναι όμως τα πέντε ονόματα για τα οποία ο Ζοζέ Μουρίνιο ετοιμάζεται να κάνει «τρέλες» επιθυμώντας διακαώς την απόκτησή τους;

Αντουάν Γκριεζμάν



Ημ. Γεν: 21/3/1991
Θέση: Επιθετικός
Ομάδα: Ατλέτικο Μαδρίτης
Αξία: 100 εκατ.

Ο πρώτος και απόλυτος στόχος ακούει στο όνομα Αντουάν Γκριεζμάν. Τρίτος στην κατάταξη για την «Χρυσή μπάλα», ο Γάλλος έχει μία ρήτρα ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ με την Ατλέτικο να μην συζητά για παραχώρηση του παίκτη με ποσό μικρότερο.



Μπερνάντο Σίλβα



Ημ. Γεν: 10/8/1994
Θέση: Μέσος
Ομάδα: Μονακό
Αξία: 80 εκατ.

Πραγματική αποκάλυψη για τη Μονακό τη φετινή σεζόν, ο Πορτογάλος μέσος είναι μία από τις πρώτες επιλογές του Μουρίνιο, που βλέπει στο πρόσωπο του συμπατριώτη του τον μελλοντικό ηγέτη της Γιουνάιτεντ στον χώρο του κέντρου. Ήδη οι πρώτες «φήμες» για την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο κάνουν λόγο για 70 εκατομμύρια. Για την απόκτησή του θα χρειαστούν λίγα παραπάνω.



Μπέντζαμιν Μεντί



Ημ. Γεν: 17/7/1994
Θέση: Αριστερό μπακ
Ομάδα: Μονακό
Αξία: 50 εκατ.


Η θέση του αριστερού οπισθοφύλακα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα τελευταία χρόνια. Λύση όμως υπάρχει και βρίσκεται στο πρόσωπο του 23χρονου Γάλλου της Μονακό που αναμένεται μετακομίζοντας στην Αγγλία να πάρει τη φανέλα του αριστερού μπακ στο σπίτι του.



Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ



Ημ. Γεν: 18/6/1989
Θέση: Επιθετικός
Ομάδα: Μπορούσια Ντόρτμουντ
Αξία: 80 εκατ.

Ο Γκαμπονέζος, ο οποίος αγωνιζόμενος με την εθνική του ομάδα γνώρισε τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κόπα Άφρικα αδυνατώντας να προκριθεί από τη φάση των ομίλων, έχει δηλώσει πως είναι πολύ πιθανό να αποχαιρετήσει την Μπορούσια Ντόρτμουντ, με πολλά μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ να βρίσκονται στην «ουρά» για να τον αποκτήσουν. Το «αντίο» στον γερμανικό σύλλογο μοιάζει δεδομένο με την τιμή της μεταγραφής να κυμαίνεται μεταξύ 70 και 80 εκατομμυρίων ευρώ.



Κίραν Τέρνι



Ημ. Γεν: 5/6/1997
Θέση: Αριστερό μπακ
Ομάδα: Σέλτικ
Αξία: 20 εκατ.

Ο νεαρός αριστερός μπακ της Σέλτικ είναι το τελευταίο «κόσμημα» του ποδοσφαίρου της Σκωτίας, το οποίο ο Μουρίνιο θέλει να εντάξει στο ρόστερ της ομάδας του προλαβαίνοντας τον ανταγωνισμό. Η αξία του προσδιορίζεται ήδη πάνω από 10 εκατομμύρια και αποτελεί μία επένδυση για το μέλλον.



Δημήτρης Λιαργκόβας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube