Λίγα πράγματα πέτυχαν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με τις ομάδες τους στα πρωταθλήματα του εξωτερικού. Οι περισσότεροι έμειναν στον πάγκο και οι υπόλοιποι γνώρισαν το σκληρό πρόσωπο της ήττας.

Για παράδειγμα, οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Παναγιώτης Κονέ ξεκίνησαν βασικοί στο ματς της Μπολόνια με τη Νάπολι αλλά η ομάδα τους γνώρισε βαριά ήττα, 3-0, από τους «παρτενοπέι». Μάλιστα, ο πρώτος βγήκε αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στην Ιταλία, ο έτερος Έλληνας, Βασίλης Τοροσίδης έμεινε στον πάγκο της Ρόμα, στη νίκη των «τζιαλορόσι» επί της Λιβόρνο με 2-0.


Στη Γερμανία, ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος βρισκόταν στην αποστολή της Άουγκσμπουργκ στο ματς κόντρα στην Στουτγκάρδη αλλά δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό ενώ ο άλλος δανεικός παίκτης του Ολυμπιακού σε γερμανική ομάδα, ο Ιωαννίδης έπαιξε σχεδόν μισή ώρα ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Ουντεράχινγκ.

Ο Λουκάς Βύντρα αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο, στην ισοπαλία 0-0 της Λεβάντε κόντρα στη Σεβίλλη, όντας από τους λίγους που πανηγύρισαν θετικό αποτέλεσμα ενώ ο Νίκος Καράμπελας έμεινε στον πάγκο. Στην Ολλανδία, ο Κώστας Λάμπρου είδε την ομάδα του, Φέγενορντ να νικά την Μπρέντα 3-1 από τον πάγκο ενώ στην Αυστρία, ο Πέτσος έπαιξε σε όλο το ματς, στην ήττα της Ραπίντ Βιέννης από τη Γκρέντινγκ με 1-0.

Ο Αντώνης Ρίκκα ήταν βασικός σε ολόκληρη την αναμέτρηση της Ρεντ Σταρ με την Παρί αλλά οι πρωτευουσιάνοι ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν τη νίκη με 1-0 ενώ στην Ουκρανία ήταν άσχημη βραδιά για τους Έλληνες.

Ο Λαγός κάθισε στον πάγκο της Βόρσκλα που ήρθε ισόπαλη 3-3 με την Βολίν, το ίδιο έκανε και ο Μπαλάφας στην εκτός έδρα ήττα από την Καρπάτι και ο Γιάννης Χριστόπουλος γνώρισε ακόμα μια ήττα στον πάγκο της Ταβρίγια, αυτή την φορά από την Τσερνομόρετς με 2-1 εντός έδρας. Η ομάδα του νεαρού Έλληνα τεχνικού βρίσκεται στην τελευταία θέση του ουκρανικού πρωταθλήματος, έχοντας μόνο ήττες (7)!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube