Με την άφιξη του στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας, ο ιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμενάκης που συνοδευόταν από τον Γιώργο Μποροβήλο, δημιούργησε ένα πηγαδάκι όπου σε έξαλλη κατάσταση μιλούσε για τα όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου. Πέρα από τα διαιτητικά λάθη, ο κ. Καϋμενάκης αναφέρθηκε σε γεγονότα που –σύμφωνα με τον ίδιο- συνέβησαν στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο του αγώνα, αλλά και πίσω από τους πάγκους των ομάδων.
Με τον τρόπο αυτό έδειξε τις προθέσεις του για το τι θα ακολουθούσε στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας.
Όταν η κουβέντα στο Δ.Σ. έφτασε στο θέμα της διαιτησίας με αφορμή τα όσα έγιναν στον τελικό, ο Γιάννης Καϋμενάκης ανέφερε:
«Ό,τι είπα μετά το ματς, ισχύει. Δεν παίρνω ούτε λέξη πίσω. Εγώ δεν πιστεύω ότι ήταν ανθρώπινα τα λάθη του Γιάχου. Δεν καταλογίζω σε κάποιον την ευθύνη γι’ αυτό που έγινε, μπορεί απλώς να το είχε παίξει στο στοίχημα».
Ο πρόεδρος του Άρη, Λάμπρος Σκόρδας, του απάντησε: «Συνολικά κ. Καϋμενάκη, δεν μπορείτε να λέτε ότι είστε αδικημένος. Ευνοημένος είναι γενικά ο Αστέρας, απλά φωνάζετε τώρα που αδικηθήκατε. Ας μην κρυβόμαστε, όλοι την εύνοια θέλουμε. Μόνο όταν αδικούμαστε φωνάζουμε», για να του απαντήσει ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα: "Δεν μιλάμε για ένα τυχαίο ματς κ. Σκόρδα. Μιλάμε για την κορωνίδα των αγώνων, όπου τα λάθη απαγορεύονται. Στην Ελλάδα υπήρξε η εποχή Βαρδινογιάννη, η εποχή Κόκκαλη, η εποχή Μελισσανίδη, η εποχή Πατέρα και τώρα η εποχή Μαρινάκη. Η εποχή του... νόμου θα υπάρξει ποτέ; Γι' αυτό κύριοι θα ζητήσω να δω τον Πρωθυπουργό".
Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης: «Δεν αμφισβητεί κανείς ότι έγινε ένα σοβαρό λάθος στον τελικό. Σας ρωτάω όμως: Γενικά στο πρωτάθλημα, πιστεύει κανείς ειλικρινά ότι η τελική κατάταξη των ομάδων επηρεάστηκε ή αλλοιώθηκε από τη διαιτησία;».
Στο ερώτημα του Γιάννη Μώραλη, όλοι συμφώνησαν πως η τελική κατάταξη δεν διαμορφώθηκε από διαιτητικές αποφάσεις. Ακολούθως, οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, ανέφεραν διάφορα παραδείγματα όπου η δική τους ομάδα είχε αδικηθεί.
Σε κάποιο σημείο, ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Χρήστος Παναγόπουλος πρότεινε να καταργηθεί ο ορισμός των διαιτητών και να επανέλθει το σύστημα της κλήρωσης. Ο Γιώργος Μποροβήλος και ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης του απάντησαν ότι αφενός αυτό δεν γίνεται γιατί το ζητάει η ΟΥΕΦΑ, αφετέρου η κλήρωση δεν θα διαφοροποιούσε σημαντικά την κατάσταση και δεν θα βελτίωνε τους διαιτητές.
Ο πρόεδρος του Πανθρακικού, Δημήτρης Τζελέπης, είπε με διάθεση αυτοκριτικής ότι «πρέπει εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε και πρώτα-πρώτα να σταματήσουμε τις δηλώσεις για τη διαιτησία».
Ο Γιάννης Μώραλης, ο Λάμπρος Σκόρδας και πολλοί άλλοι εντός του Δ.Σ., συμφώνησαν σε κάτι που λίγο-πολύ όλοι ανέφεραν: «Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Ότι προτάσεις και να κάνουμε για τη διαιτησία, δεν θα αλλάξει κάτι επί της ουσίας. Μόνο αν κάτσουμε στο τραπέζι, κοιταχτούμε όλοι στα μάτια, παραδεχτούμε πράγματα και συμφωνήσουμε, θα μπορεί να αλλάξει αυτή η εικόνα».
Ο Γιάννης Καϋμενάκης στη συνέχεια, επανήλθε στα όσα έγιναν στον τελικό και απευθύνθηκε στους εκπροσώπους του Ολυμπιακού: «Εγώ κερδισμένος βγήκα από τον τελικό. Κέρδισα σε συμπάθεια, κέρδισα τις εντυπώσεις, κέρδισα κόσμο. Εσείς βγήκατε χαμένοι, που κάνατε απονομή με χίλια άτομα».
Ο διευθύνων σύμβουλος του Ολυμπιακού, Γιάννης Βρέντζος, απάντησε: «Ελάτε τώρα κύριε Καϋμενάκη, μην υπερβάλλετε. Δεν ήταν χίλια άτομα», ενώ σε γενικότερη τοποθέτησή του, τόνισε πως θεωρεί τα διαιτητικά λάθη, ανθρώπινα, που πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Παράλληλα ζήτησε να αποφεύγονται εκφράσεις όπως αυτές που χρησιμοποίησαν για τους διαιτητές ο κ.κ. Μπάκος και Καϋμενάκης μετά τον τελικό.
Άρης Ασβεστάς