Εκτός από τη διαφορά των έξι βαθμών, η Μπαρτσελόνα κέρδισε και σε άλλες κατηγορίες αυτές που αφορούν την στατιστική την Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «μπλαουγκράνα» απέχουν μόλις δύο νίκες στα μεταξύ τους ντέρμπι με τους «μερένχες» και παράλληλα πραγματοποιούν τη δεύτερη καλύτερη σεζόν στην ιστορία τους μετά τη σεζόν 2012/13.

Μάλιστα, ξεχώρισε ένας νέος σταρ Clasico, ο Νεϊμάρ που πέτυχε το πρώτο του γκολ σε τέτοιου είδους αναμέτρησης.

Το sport-fm.gr σάς παρουσιάζει τους πρωταγωνιστές του… αυθεντικού Clasico

*** Ο συνολικός απολογισμός στα Clasico: 226 ματς, 90 νίκες για τη Ρεάλ και 88 για την Μπαρτσελόνα με τους «μερένχες» να έχουν πετύχει 380 γκολ και τους Καταλανούς να έχουν 366.

*** Οι «μπλαουγκράνα» πραγματοποιούν το καλύτερό τους ξεκίνημα μετά από 10 αγώνες, έχοντας 28 πόντους και διαφορά τερμάτων +23. Κάτι ανάλογο έχουν πετύχει η Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2012/13, η Ρεάλ Μαδρίτης 1968/69 και η Ρεάλ πάλι τη σεζόν 1991/92.

*** Από την ίδρυση της ισπανικής Λίγκας το 1928, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δεχθεί 3000 γκολ, ενώ η εστία της Μπαρτσελόνα έχει παραβιαστεί μία φορά περισσότερη.

*** Ο Νεϊμάρ πέτυχε το πρώτο του γκολ σε clasico από ασίστ του Ινιέστα.

*** Μέχρι και χθες η Ρεάλ ήταν αήττητη στα τελευταία πέντε ντέρμπι με την «Μπάρτσα».

*** Αυτή ήταν η 20η κόντρα ανάμεσα στον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι, με τον Αργεντινό να μετράει 9 νίκες, 6 ισοπαλίες και 5 ήττες κόντρα στον Πορτογάλο.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube