Ενδιαφέροντα είναι τα στατιστικά που αφορούν το παιχνίδι της πρεμιέρας του Μουντιάλ της Βραζιλίας, με τη διοργανώτρια χώρα να παρουσιάζεται δυνατή – σύμφωνα με τη γλώσσα των αριθμών – απέναντι στους Κροάτες.

Διαβάστε κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά...

*** Η ομάδα της διοργανώτριας χώρας στα Μουντιάλ δεν έχει γνωρίσει ποτέ την ήττα στην πρεμιέρα. 14 νίκες και έξι ισοπαλίες, στα προηγούμενα ματς.

*** Στα οχτώ εναρκτήρια παιχνίδια των τελευταίων δώδεκα Παγκοσμίων Κυπέλλων δεν έχουν επιτευχθεί περισσότερα από ένα γκολ.

*** Η Βραζιλία συμμετέχει για 20η φορά σε Μουντιάλ. Είναι η μοναδική ομάδα που συμμετέχει σε όλες τις διοργανώσεις και έχει το ρεκόρ των πέντε κατακτήσεων.

*** Η «σελεσάο» είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες (67) και τέρματα (210) στα Μουντιάλ.

*** Η Βραζιλία έχει νικήσει στα οχτώ από τα εννιά τελευταία παιχνίδια σε επίπεδο ομίλων, ενώ σε ένα από αυτά έχει έρθει ισόπαλη. Η τελευταία της ήττα χρονολογείται στις 23 Ιουνίου 1998 από τη Νορβηγία (2-1).

*** Η Κροατία έχει δεχθεί έντεκα γκολ σε 13 παιχνίδια για το Παγκόσμιο Κύπελλο που συμμετάσχει (0,85 τέρματα ανά ματς). Είναι η καλύτερη επίδοση μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στο φετινό Μουντιάλ.

*** Ομάδα των… κόκκινων καρτών η Κροατία! Οι γείτονές μας συνηθίζουν να δέχονται κόκκινες κάρτες στα παιχνίδια στο πλαίσιο των Παγκοσμίων Κυπέλλων που έχουν αγωνιστεί. Συνολικά έχουν αποβληθεί έξι παίκτες τους στα τελευταία εννιά ματς που έχουν δώσει.

*** Η Βραζιλία είχε νικήσει 1-0 την Κροατία στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι που είχαν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες. Αυτό έγινε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ήταν ο Κακά.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube