Η Μπενφίκα πήρε 1-1 στο «Ντραγκάο» από την Πόρτο χάρη σε γκολ στο 92’ στο μεγάλο ντέρμπι της δέκατης αγωνιστικής της Superliga και κράτησε τη διαφορά της από τους «δράκους» στην κορυφή, περιμένοντας τι θα κάνουν αργότερα στα παιχνίδια τους οι Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μπράγκα, ώστε να δει σε τι θέση θα βρεθεί στο πέρας της ημέρας, αποδεικνύοντας πως είναι πολύ «σκληρή για να πεθάνει» και πως παραμένει το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Αντίθετα, οι «δράκοι» έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν στο -2 τη διαφορά τους από τη δεύτερη θέση και να κάνουν πιο «θρίλερ» την εξέλιξη της διοργάνωσης.

Πάντως, οι παίκτες του Νούνο Εσπίριτο ήταν σαφώς ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και τους άξιζε η νίκη, η οποία ήταν πολύ κοντά χάρη στο γκολ του Ζότα στο 50’ με ωραίο σουτ στην κλειστή γωνία του Εντερσον. Τελικά, ο Λισάντρο Λόπες με καρφωτή κεφαλιά στο 92’ μετά από κόρνερ έσωσε τους «αετούς».

Δε διακρίθηκε ο Κώστας Μήτρογλου, αγωνιζόμενος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όπως και ο Ανδρέας Σάμαρης.


ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα, Φελίπε, Μαρκάνο, Τέγες, Ντανίλο Περέιρα, Κορόνα (66’ Ρούμπεν Νέβες), Ολιβερ, Οτάβιο, Αντρέ Σίλβα, Ζότα

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Εντερσον, Νέλσον Σεμέδο, Λουιζάο (17’ Λισάντρο Λόπες), Λίντελοφ, Ελισέου, Σάλβιο (73’ Ραούλ Χιμένεζ), Σάμαρης, Πίτσι, Τσέρβι (59’ Ορτα), Γουέδες, Μήτρογλου



Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube