Η Μπενφίκα επικράτησε σχετικά άνετα με 3-1 της Νασιονάλ στο «Ντα Λουζ», στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Superliga και βρέθηκε στο +6 προσωρινά στην κορυφή από τη δεύτερη Πόρτο, περιμένοντας οι "αετοι" τι θα κάνουν οι «δράκοι» την Κυριακή κόντρα στην Εστορίλ, ώστε να ξεφύγουν με μεγαλύτερη διαφορά από τους αντιπάλους τους, παραμένοντας, ούτως ή άλλως, το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Αντίθετα, η ομάδα της Μαδέιρα παρέμεινε στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους ήταν σαφώς ανώτεροι και ήλεγξαν πλήρως την αναμέτρηση, σκοράροντας με τους Ζόνας στο 21’ και 59’ και Λίμα στο 33’. Μείωσε ο Ροντρίγκες στο 74’ για τους φιλοξενούμενους. Σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης αγωνίστηκε ο Ανδρέας Σάμαρης.


Η σύνθεση της Μπενφίκα: Ζούλιο Θέσαρ, Μάξι Περέιρα, Λισάντρο Λόπεζ, Ζαρντέλ, Ελισέου, Σάμαρης, Σάλβιο, Πίτσι, (77’ Ρούμπεν Αμορίμ), Ταλίσκα (88’ Όλα Τζον), Γκαϊτάν, Λίμα


Έχασε πολλές από τις ελπίδες της για την απευθείας παραμονή στην κατηγορία η Πεναφιέλ, παραχωρώντας 2-2 στην αδιάφορη προσωρινά Μποαβίστα και, έτσι, έμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, που οδηγεί στη δεύτερη κατηγορία.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube