Στον όμιλο των ανδρών στο CEV Beach Volley Nations Cup 2023 στο Ηράκλειο, 25-27 του μήνα, εκτός της Ελλάδας, η οποία θα εκπροσωπηθεί από τους Ιάσονα Κανέλλο/Γιώργο Τερζόγλου και Σταύρο Ντάλλα/Δημήτρη Χατζηνικολάου, βρίσκονται, επίσης, η Ιταλία, η Ουκρανία, η Δανία και το Γιβραλτάρ.

Τους Ιταλούς θα εκπροσωπήσουν οι Σαμουέλε Κοταφάβα/Πάολο Νικολάι και Άλεξ Ρανκιέρι/Άντριαν Καράμπουλα.

Ο Νικολάι πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων παικτών του κόσμου, ενώ, μεταξύ άλλων, έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Ευρώπης (2014, 2016, 2017) με συμπαίκτη τον Ντανιέλε Λούπο. Επίσης, το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Φέτος, με συμπαίκτη τον Σαμουέλε Κοταφάβα, βρίσκονται στο Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Καράμπουλα έχει κατακτήσει πολλά παγκόσμια κι ευρωπαϊκά τουρνουά. Πρόκειται για τον αθλητή που έχει ως σήμα κατατεθέν το σερβίς «μπανάνα» και το 2019 είχε αναδειχθεί ως ο πιο fun to watch παίκτης του παγκόσμιου σιρκουί. Μαζί με τον Άλεξ Ρανκιέρι, βρίσκονται στο Νο28 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ένας παλιός γνώριμος θα είναι εκπρόσωπος της Ουκρανίας και συγκεκριμένα ο Σέργκι Ποπόφ, ο οποίος θα αγωνιστεί με συμπαίκτη τον Έντουαρντ Ρέζνικ.

Η δεύτερη ομάδα της Ουκρανίας αποτελείται από τους Βιτάλι Σάβικ και Άντον Μοϊσέγιεφ.

Ο Ποπόφ συστήθηκε στους Έλληνες το 2008 όταν, μαζί με τον Βάλερι Σαμοντέι, είχαν κατακτήσει στο Λουτράκι τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στην κατηγορία U18.

Ο Ποπόφ, μαζί με τον Ρέζνικ, βρίσκονται στο Νο33 της παγκόσμιας κατάταξης. Από την άλλη, ο Βιτάλι Σάβικ μαζί με τον Μπόικο βρίσκεται στο Νο675 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πρώτη ομάδα της Δανίας είναι οι Ιάκομπ Μπρινκ/Κρίστοφερ Αμπέλ, οι οποίοι είναι στο Νο87 της κατάταξης της FIVB και δεύτερη ομάδα είναι οι Νικολάι Χόφμαν/Μαντς Μόλγκαρντ.

Το Γιβραλτάρ θα εκπροσωπήσουν οι Μάρτιν Γκόμες/Στέφαν Ρόμπα και Κρίστιαν Σεγκόνια/Καρλ Πάρντο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube