Το τηλεοπτικό γεγονός της σειρά είναι προ των πυλών.

Μετά από έναν χρόνο απουσίας (που έμοιαζε με αιώνας) το Game of Thrones επιστρέφει με την 7η και προτελευταία σεζόν του, που θα αποτελείται από επτά επεισόδια.

Έξι χρόνια μετά την πρεμιέρα της, η σειρά που έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο φαινόμενο, υπόσχεται να μας βάλει στην τελική ευθεία για το μεγάλο φινάλε, έτσι είναι η ώρα να θυμηθούμε τις στιγμές που έχτισαν το μύθος της.

Διαλέξαμε λοιπόν τις 20 πιο βαρβάτες στιγμές του Game of Thrones.

O Θίον καταλαμβάνει το Γουίντερφελ

Μπορεί αυτή την εποχή ο Θίον να είναι ένα φάντασμα του παλιού του εαυτού, αλλά υπήρχε μία εποχή που νόμιζε τουλάχιστον ότι μπορεί να κάνει τα πάντα. Μεγαλωμένος από τους Σταρκ, αποφασίζει να δαγκώσει το χέρι που τον τάιζε έτσι κάνει «ντου» και καταλάμβάνει το Γουίντερφελ κάνοντας πολύ κόσμο να πιστέψει ότι είχε σκοτώσει τα δύο πιο μικρά αδέλφια. Το πληρώνει από τότε βέβαια και με μεγάλο τόκο.



Ο Ρομπ Σταρκ ανακηρύσσεται King in the North

Θυμάστε τι ωραία φάση ήταν αυτή; Όλοι πιστεύαμε ότι οι Σταρκ είναι έτοιμοι να πάρουν την εκδίκηση τους για τον θάνατο του Νεντ και ο Ρομπ θα οδηγούσε τον στρατό του ενάντια στους Λάνιστερ και θα τους διέλυε; Πόσο ωραία νιώσαμε όταν βλέπαμε τους άρχοντες του Βορρά να τον ανακηρύσσουν «King in the North» και φωνάζαμε και εμείς μαζί τους; Δεν χρειάζεται να σας θυμίσουμε από τώρα πως κατέληξε αυτή η ιστορία. Ακολουθεί πολύ πιο κάτω. Στο τέλος για την ακρίβεια.



H Ντενέρις καίει ζωντανούς τους αφέντες των σκλάβων

Ήταν η στιγμή που η Ντενέρις έγινε αυτό που είναι σήμερα. Με μία μόνο λέξη (Dracarys), δίνει το σύνθημα στους δράκους για να κάψουν τους αφέντες. Έτσι, βλέπουμε για πρώτη φορά ξεκάθαρα, ότι το να έχεις στην κατοχή σου δράκους σου δίνει όπως και να το κάνουμε ένα πλεονέκτημα, ενώ πλέον είχε στην κατοχή της και τον στρατό των άσπιλων. Της πήρε βέβαια αρκετό καιρό από τότε για να πάρει επιτέλους την απόφαση να επιστρέψει στο Γουέστερος.



Το «χρυσό» στέμμα του Βισέρις

Είναι από τις σκηνές που θα ταυτιστεί ο οποιοσδήποτε έχει συναναστραφεί ποτέ με έναν κομπλεξικό, υπερφίαλο, αλαζόνα . Ο Καλ Ντρόγκο δείχνει στον Βισέρις ποιος είναι το αφεντικό και του φοράει το χρυσό... στέμμα που πάντα ήθελε. Μόνο που ταυτόχρονα τον σκοτώνει κιόλας σε μία από τις σπάνιες feel good στιγμές των πρώτων τριών σεζόν.



Tower of Joy – King in the North Reloaded

Τα οράματα του Μπραν μας οδήγησαν πίσω στο χρόνο εκεί που ο πατέρας του προσπαθώντας να σώσει την αδερφή του έρχεται αντιμέτωπος με τη βασιλική φρουρά. Όταν βγαίνει νικητής και ανεβαίνει στον πύργο βλέπει την αδελφή του ετοιμοθάνατη. Του ζητά να της υποσχεθεί κάτι. Φυσικά και η υπόσχεση έχει να κάνει με την ασφάλεια του νεογέννητου μωρού της που δεν είναι άλλος από τον Τζον Σνόου, στα μάτια του οποίου πάμε αμέσως μετά την ώρα που οι άρχοντες του Βορρά τον ανακηρύσσουν King in the North. Ανατριχίλες.



Η Άρια επιστρέφει στο Γουέστερος και παίρνει την εκδίκηση της

Μπορεί για δύο χρόνια να τη βλέπαμε να εκπαιδεύεται στο Μπράβος και η ιστορία της εκεί να μην ήταν και η πιο ικανοποιητική, όμως η Άρια μας αντάμειψε όταν μέσα σε ένα επεισόδιο επέστρεψε στο Γουέστερος, πήγε στο Κάστρο του Φρέι, σκότωσε δύο από τους γιούς του, τους έβαλε σε μία πίτα και την πρόσφερε στον πατέρα τους. Λίγο μετά τον σκότωσε στην αίθουσα που είχαν δολοφονηθεί η μητέρα και ο αδελφός της. Όλοι μας πανηγυρίσαμε λίγο παραπάνω σε αυτή τη σκηνή.



Ο Τζέιμι ρίχνει τον Μπραν από το παράθυρο

Το φινάλε του πρώτο επεισοδίου της πρώτης σεζόν ήταν αυτό που μας έκανε να καταλάβουμε ότι αυτή η σειρά δεν είναι σαν τις άλλες. Ο Μπραν βλέπει από το παράθυρο το Τζέιμι να κάνει σεξ με τη αδελφή του. Ο Τζέιμι τον προλαβαίνει τον πιάνει και με πολύ κάζουαλ τρόπο, απλά τον πετάει από το παράθυρο. «Τι κάνω για την αγάπη» αναρωτιέται την ίδια στιγμή και ναι αυτή δεν ήταν μία σειρά όπως όλες οι άλλες.



Διαβάστε τη συνέχεια του θέματος εδώ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube