Στην επικείμενη έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 αναφέρθηκε ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, συζητώντας με τον Μιχάλη Τσόχο στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Αρχικά ο Έλληνας προπονητής του Ηρακλή μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δεύτερη κατηγορία, χαρακτηρίζοντας πως πρόκειται για ένα πρωτάθλημα ενός κατώτερου Θεού, στο οποίο πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή η Λίγκα και η Πολιτεία, αφού υπάρχουν οι βάσεις για μεγαλύτερο ενδιαφέρον και από την πλευρά των φιλάθλων.

Όσον αφορά τους στόχους του «Γηραιού», ο Οφρυδόπουλος τόνισε πως υπάρχουν τρία φαβορί για την άνοδο στη Stoiximan Super League, όμως τα πάντα, πέρα από την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, θα κριθούν και στα πλέι οφ, που έχουν πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Οφρυδόπουλος


Για την παρουσία του στον Ηρακλή και το βάρος που υπάρχει στην ομάδα, με στόχο την επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία: «Η προπονητική μου καριέρα ξεκίνησε από την Παναχαϊκή, το 2016, σε μία ομάδα Γ’ Εθνικής που είχε οργανωθεί πάρα πολύ καλά και έτσι ξεκίνησα σε μία ομάδα με απαιτήσεις, με απαιτητικό κόσμο που ήθελε να βλέπει όμορφο ποδόσφαιρο. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο προνόμιο που είχα, αφού αν τα κατάφερνα εκεί, θα είχα ανάλογη συνέχεια. Φέτος βρίσκομαι στον Ηρακλή, ο οποίος έχει στόχους και αυτό αποτελεί ξεχωριστό κίνητρο για εμένα. Είναι μία ομάδα που είχε ταλαιπωρηθεί τα προηγούμενα χρόνια, και ανέλαβε μία διοίκηση που χρειάζεται να βάλει ορισμένα πράγματα σε μία σειρά. Τώρα είμαστε σε ένα επίπεδο, που στόχος του Ηρακλή είναι ο πρωταθλητισμός και μόνο. Το θετικό είναι πως ξεκινάει το πρωτάθλημα στην ώρα του, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Πρέπει η Λίγκα, η Πολιτεία και όλοι όσοι εμπλέκονται να κοιτάξουν τους λόγους για τους οποίους υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχουν 20 ομάδες, μία κατηγορία ενός κατώτερου Θεού, διαφορετικούς διοικούντες, ατζέντηδες και δημοσιογράφους».

Για τα προβλήματα που υπάρχουν στη Β’ Εθνική/Super League 2: «Το ντοκιμαντέρ ήταν πολύ λάιτ σε σχέση με όσα γίνονται στην πραγματικότητα…».

Για τη νέα προσπάθεια που γίνεται σε πολλές ομάδες και τον ανταγωνισμό που υπάρχει στη δεύτερη κατηγορία: «Είναι ξεκάθαρο πως στο Βόρειο όμιλο οι τρεις ομάδες που αναφέρατε είναι τα τρία φαβορί, με καλά ρόστερ και καλούς προπονητές. Φανταστείτε να είχαμε έναν όμιλο, αφού η Β’ Εθνική δεν αντέχει δύο ομίλους των δέκα ομάδων, αν περιοριστούμε στον όμιλό μας είναι όντως τα φαβορί. Θα πρέπει να κοιτάξουμε και οι τρεις με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή είναι πως δεν κρίνονται οι βαθμολογίες στα μεταξύ μας παιχνίδια αλλά υπάρχουν και οι υπόλοιπες ομάδες που επηρεάζουν τις καταστάσεις».

Για την ενίσχυση που υπήρξε στον Ηρακλή: «Στην αρχή ήταν πολύ εύκολο, γιατί αρκετά γρήγορα βρήκαμε 14-15 παίκτες, αφού ξεκινήσαμε από το μηδέν, και έμειναν μόνο τρεις παίκτες από το ρόστερ της περσινής σεζόν. Βασιστήκαμε σε Έλληνες παίκτες, που γνωρίζουν την ομάδα, την ιστορία της, την ιδιοκτησία και όλες τις καταστάσεις που θα συναντήσουν».

Για τη δυναμική του Ηρακλή και την παρουσία του κόσμου: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μη συμβεί αυτό. Και πέρυσι που ήμουν αλλού, ο κόσμος γέμιζε τα γήπεδα, είτε ως γηπεδούχος είτε ως φιλοξενούμενος. Χρειάζεται η ομάδα να έχει πίστη και ηρεμία, γιατί υπάρχουν το ταλέντο και οι προϋποθέσεις».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube