Την αιτία για τον τραυματισμό του Μοχάμεντ Σαλάχ «αποκάλυψε» ένας μουσουλμάνος ιεροκύρηκας. Ο Μουμπάρακ Αλ Μπαθαλί ισχυρίστηκε –μέσω Twitter- πώς ο Αιγύπτιος επιθετικός της Λίβερπουλ τιμωρήθηκε από τον ίδιο τον Θεό. Ο λόγος: η απόφαση του Σαλάχ να «σπάσει» το Ραμαζάνι για δύο ημέρες προκειμένου να είναι σε θέση να αγωνιστεί στον τελικό του Champions League κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Αλ Μπαθαλί τόνισε ότι ο Σαλάχ δέχθηκε κακές συμβουλές και τώρα θα πρέπει «δυστυχώς να κουβαλήσει το βάρος γι’ αυτό». Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ραμαζάνι μπορεί να διακοπεί μόνο από τους ταξιδιώτες, τους άρρωστους, τα παιδιά, τις εγκυμονούσες αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι αρκετά σοβαρός λόγος: «Μη νομίζεις πως ο Μουσουλμανισμός πιστεύει πως η ζωή ορίζεται από τις επιλογές μας. Η ζωή είναι στο χέρι του Θεού όπως εκείνος ορίζει. Ίσως ο τραυματισμός να σου κάνει καλό. Μη θρηνείς, η πόρτα της μετάνοιας είναι ανοιχτή για σένα», κατέληξε.

Πάντως, ο ιεροκήρυκας χαρακτήρισε τον Σαλάχ άξιο πρεσβευτή του Ισλάμ στη Δύση, καθώς απέχει από την κατανάλωση αλκοόλ, σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του.

Να σημειώσουμε ωστόσο, πως ο Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου, Σουάκι Αλλάμ έχει δώσει άδεια σε ολόκληρη την αποστολή της Εθνικής Αιγύπτου να διακόψει τη νηστεία της κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube