Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έχει μιλήσει για πολλά πράγματα. Αλλά ένα είναι το αγαπημένο του θέμα: ο Ζλάταν.

Για το γεγονός ότι στα 18 του ήταν κοντά σε μεταγραφή στην Άρσεναλ, όμως ο Βενγκέρ του ζήτησε να κάνει δοκιμαστικό: «Ο Ζλάταν δεν περνάει από οντισιόν» ήταν η απάντησή του.

Σχετικά με μία φήμη που ανέφερε πως αγόρασε μία Πόρσε: «Εννοείται πως όχι. Έχω παραγγείλει αεροσκάφος. Είναι πολύ πιο γρήγορο».

Η γυναίκα του είχε τα γενέθλιά της και οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν τι της πήρε για δώρο: «Τίποτα. Έχει τον Ζλάταν» (με κορδέλα).

Η μετακόμισή του στο Παρίσι και την Παρί Σεν Ζερμέν είχε ξεκινήσει λίγο δύσκολα, καθώς δεν μπορούσαν να βρουν διαμέρισμα που να «χωρά» τον διεθνή επιθετικό. Ευτυχώς όμως, είχε plan B: «Aν δεν βρούμε διαμέρισμα, απλώς θα αγοράσω ένα ξενοδοχείο».

Για την παραμονή του στην Παρί Σεν Ζερμέν: «Αν οι άνθρωποι της Παρί αντικαταστήσουν τον Πύργο του Άιφελ με το άγαλμά μου, θα μείνω».

Για την αποχώρησή του από την Παρί Σεν Ζερμέν: «Ήρθα σαν ήρωας, φεύγω σαν θρύλος».

Ο Ερίκ Καντονά τον καλωσόρισε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λέγοντας όμως πως «δεν μπορείς να είσαι ο βασιλιάς, αλλά μπορείς να είσαι ο πρίγκιπας του Μάντσεστερ». Ο Ζλάταν απάντησε: «Δεν θα είμαι ο βασιλιάς. Θα είμαι ο Θεός του Μάντσεστερ».

Για τον Πεπ Γκουαρντιόλα: «Όταν αγοράζεις εμένα, αγοράζεις μία Φεράρι. Την γεμίζεις με την καλύτερη βενζίνη και ξεχύνεσαι στην εθνική. Εκείνος μου έβαζε diesel και έκανε βόλτα στην εξοχή. Ας αγόραζε ένα Fiat».

Για τον Πεπ Γκουαρντιόλα Νο2: «… και ο Γκουαρντιόλα άρχισε τις φιλοσοφίες του. Ίσα που τον άκουγα. Γιατί να τον ακούσω; Έλεγε κάτι μαλ… για αίμα, δάκρια και ιδρώτα».

Για τον Πεπ Γκουαρντιόλα Νο3: «Ο Γκουαρντιόλα με κοιτούσε και τότε «μου έστριψε». Σκέφτηκα “Να, ο εχθρός μου, ξύνει την καράφλα του”. Του φώναξα: “Δεν έχεις αρχ…” και μάλλον αυτό δεν ήταν το χειρότερο που του είπα…"

Για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις:
-Είσαι γκέι; Τόλμησε να τον ρωτήσει κάποτε μία δημοσιογράφος με αφορμή μία φωτογραφία που κυκλοφόρησε και εμφανιζόταν αγκαλιά με τον Πικέ. «Έλα στο σπίτι μου, φέρε και την αδερφή σου και θα σου δείξω εγώ ποιος είναι γκέι», ήταν η ψύχραιμη απάντησή του.

Περί θεότητας ο λόγος:
Ρεπόρτερ: Ποιος θα περάσει από τα πλέι-οφ του Μουντιάλ;
Ζλάταν: Μόνο ο Θεός ξέρει.
Ρεπόρτερ: Είναι λίγο δύσκολο να τον ρωτήσουμε.
Ζλάταν: Γιατί; Τον βλέπεις μπροστά σου αυτή την στιγμή.

Συνομιλία του με τον Ραφαέλ Φαν Ντε Φάαρτ, ο οποίος του παραπονέθηκε για σκληρό μαρκάρισμα: «Δεν σε χτύπησα από πρόθεση και το ξέρεις. Αλλά αν με ξανακατηγορήσεις, θα σου σπάσω και τα δύο πόδια και αυτή την φορά θα είναι από πρόθεση».

Ένας –αδιάκριτος- δημοσιογράφος τον ρώτησε για κάποια σημάδια που είχε στο πρόσωπό του: «Ε… Δεν ξέρω… Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσεις την γυναίκα του γι΄ αυτά».

No Zlatan, no party: «Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς τον Ζλάταν, δεν αξίζει να το δείτε». Τόσο απλά.

Για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ: «Κοιτούσαμε την λίστα με τα τραγούδια που ακούει. Υπήρχαν πολλά από Justin Bieber, Jonas Brothers και Selena Gomez. Περιμέναμε μερικά κουλ αγγλικά ροκ και χιπ χοπ συγκροτήματα. Είναι ωραίο να ξέρεις ότι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν έχει καλό γούστο σε όλα τα πράγματα».

Για το κυνήγι και τα ζώα: «Ξέρετε τι μου αρέσει με το κυνήγι; Το ότι στο δάσος είμαι ο κανένας. Νόμιζα πως τα ζώα θα με αναγνώριζαν, όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Ούτε καν μου ζήτησαν αυτόγραφο!».

Για το ποια θέση στο γήπεδο είναι η καταλληλότερη για εκείνον: «Μπορώ να παίξω και στις 11 θέσεις, γιατί ένας καλός ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει παντού».

Και Ολυμπιονίκης: «Αν έκανα ταε κβο ντο, πιθανότατα να είχα κερδίσει μερικά ολυμπιακά μετάλλια».

Η ηλικία, όπως είπαμε και στην αρχή, δεν έχει καμία σημασία. Συμφωνεί και ο Ζλάταν μαζί μας: «Είμαι σαν το καλό κρασί. Όσο μεγαλώνω, τόσο καλύτερος γίνομαι».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube