Μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες της Ιταλίας για ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 είναι η συμμετοχή του Τζιανμάρκο Ταμπέρι στο άλμα εις ύψος.


Ο 32χρονος άλτης, που είχε κατακτήσει το χρυσό στο Τόκιο, ήταν ο σημαιοφόρος της ιταλικής αποστολής, στην πρωτοποριακή και εντυπωσιακή παρέλαση των αθλητών στον Σηκουάνα!



Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Ιταλός Ολυμπιονίκης έχασε τη βέρα του, η οποία και έπεσε στον ποταμό. Με ένα ρομαντικό, όσο και συγκινητικό μήνυμα, ο Ταμπέρι απολογήθηκε στη σύζυγό του, Κιάρα Μποντέμπι, κάνοντας λόγω μεταξύ άλλων για έναν καλό οιωνό στο κυνήγι ενός μεταλλίου!


Αναλυτικά το μήνυμα του Ταμπέρι στη σύζυγό του:

«Λυπάμαι αγάπη μου, λυπάμαι τρομερά. Το γεγονός ότι το άκουσα να γλιστράει, το είδα να πετάει.... Την ακολούθησα με τα μάτια μέχρι να την δω να αναπηδά μέσα στο σκάφος.

Ένα χτύπημα ελπίδας... Αλλά δυστυχώς η αναπήδηση ήταν σε λάθος κατεύθυνση και κάνοντας στροφές χίλιες φορές στον αέρα, το είδα να βουτάει στο νερό σαν να ήταν το μόνο μέρος που ήθελε να είναι. Λίγες στιγμές που κράτησαν για πάντα. Αλλά αν έπρεπε να συμβεί πραγματικά, αν έπρεπε πραγματικά να χάσω αυτήν την πίστη, δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο μέρος.

Θα μείνει για πάντα στην κοίτη της πόλης της αγάπης, ενώ προσπαθούσα να φέρω την ιταλική σημαία όσο πιο ψηλά γινόταν κατά την τελετή έναρξης του σημαντικότερου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο. Αν έπρεπε να βρω μια δικαιολογία, δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι τόσο ευφάνταστος!

Νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει μια τεράστια ποιητική πλευρά πίσω από το χθεσινό αδίκημα και αν θέλεις θα ρίξουμε και τη δική σου σε εκείνο το ποτάμι για να είναι μαζί για πάντα και θα έχουμε μια ακόμη δικαιολογία για να ανανεώσουμε τις υποσχέσεις μας, όπως πάντα μου ζητούσες
Σ'αγαπώ αγάπη μου

Μακάρι να είναι καλός οιωνός να επιστρέψω σπίτι με ένα ακόμα μεγαλύτερο χρυσό!!!».














ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube