Ο Κάιρι Ίρβινγκ έχει δεχθεί αρκετή κριτική όλο αυτό το διάστημα, αναφορικά με την επιλογή του να μην εμβολιάζεται για τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να παραμένει εκτός ομάδας των Μπρούκλιν Νετς από το ξεκίνημα της σεζόν.

Μπορεί οι Κέβιν Ντουράντ και Τζέιμς Χάρντεν να οδηγούν μέχρι στιγμής τους Νετς στην κορυφή της Ανατολικής Περιφέρειας με ρεκόρ 18-8, ωστόσο η απουσία του Ίρβινγκ μειώνει σημαντικά τη δυναμική της ομάδας, στη μάχη που δίνει για να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής και της κατάκτησης του τίτλου.

Παρ' όλα αυτά, ο 29χρονος γκαρντ βρήκε έναν... σύμμαχο για την επιλογή του αυτή στο πρόσωπο του άλλοτε θρύλου των Γιούτα Τζαζ, Τζον Στόκτον, ο οποίος με δηλώσεις του στήριξε απόλυτα τον Ίβρινγκ, κάνοντας λόγο για θάρρος και περηφάνια.

«Έχεις πολλούς υποστηρικτές Κάιρι. Δεν μπορούν να σε φτάσουν όλοι τους, και δεν μπορείς να τους φτάσεις εσύ όλους, όμως υπάρχει μια πλειοψηφία εκεί έξω που σε στηρίζει. Δεν είναι όλοι τολμηροί όσο εκείνος. Είμαι περήφανος για αυτόν ως άτομο που παίρνει αυτό το είδος ατομικού ρίσκου για αυτό που πιστεύει ότι είναι σωστό», ανέφερε αρχικά ο 59χρονος πλέον Στόκτον, για να προσθέσει στη συνέχεια πως:

«Εγώ στη θέση του δεν υπήρχε περίπτωση να ρισκάρω για να παίξω. Ελπίζω να συμμετάσχουν και άλλοι. Και όλοι μαζί να κρατήσουμε τα χέρια και κανένας να μην παίξει», τόνισε αναφορικά με τον εμβολιασμό.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube