Απών από την Τελετή Έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων ήταν ο πρόεδρος της ΔΟΕ. Ο Τόμας Μπαχ είχε ενημερώσει τους υπεύθυνους ότι δεν θα μπορέσει να δώσει το «παρών» καθώς παρευρισκόταν στην κηδεία ενός πρώην υπουργού εξωτερικών της Γερμανίας, και καλού του φίλου, Βάλτερ Σχιλ.

Ωστόσο αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι δεν θα βρεθεί στην χώρα του καφέ καμία από τις επόμενες ημέρες που θα είναι σε εξέλιξη οι Παραολυμπιακοί Αγώνες για να τους παρακολουθήσει.

Αυτό ενδεχομένως να φαίνεται σαν να σνομπάρει ο πρόεδρος της ΔΟΕ τους Παραολυμπιακούς Αγώνες αλλά οι εκπρόσωποι της Παραολυμπιακής Επιτροπής δεν συμφωνούν με την ιδέα αυτή.

«Μπορούμε να αντιληφθούμε πως είναι αρκετά δύσκολο να επανασχεδιάσει το πρόγραμμά του και να μπορέσει να παρακολουθήσει τους Αγώνες από εδώ σε κάποια από τις επόμενες ημέρες. Το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να παρευρεθεί είναι πλήρως κατανοητό και αποτελεί ένα γεγονός της ζωής και αποδεικνύει το πόσο απασχολημένοι είναι οι πρόεδροι και οι άλλοι επίσημοι», τόνισε ο Γκρεγκ Σπενς, εκπρόσωπος Τύπου της Παραολυμπιακής Επιτροπής.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube