Η Σλοβενία έδειξε τα δόντια της με το καλημέρα στο Ευρωμπάσκετ. Στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της διοργάνωσης επικράτησε 90-81 της Πολωνίας για τον πρώτο όμιλο αντιμετωπίζοντας δυσκολίες μόνο στο πρώτο ημίχρονο.

Ασταμάτητος ο Γκόραν Ντράγκιτς, πέτυχε «σβηστά» 30 πόντους, πληθωρικό ματς από τα άλλα δύο αστέρια των νικητών, Λούκα Ντόντσιτς (11π., 8 ριμπ., 6 ασίστ) και Άντονι Ράντολφ (7π., 10 ριμπ., 4 ασίστ). Ο εξαιρετικός Ματέουζ Πονίτκα με 22 πόντους και 12 ριμπάουντ πάλεψε περισσότερο για τους ηττημένους.

Αποστολή στο Ελσίνκι, Χρήστος Ρομπόλης

Ντράγκιτς, Ντόντσιτς, Πρέπελιτς, Μούριτς και Βίντμαρ για τη Σλοβενία και Κοζάρεκ, Πονίτκα, Βατσίνσκι, Σελ και Καρνόβσκι για την Πολωνία ήταν οι πρώρες πεντάδες του αγώνα. Ο σούπερ σταρ των Χιτ μπήκε φουριόζος με επτά πόντους σε τέσσερα λεπτά και με φόλοου του Μπλάζιτς η ομάδα του Κοκόσκοφ προηγήθηκε με πέντε (19-14), αλλά η είσοδος του Σλότερ επανασύνδεσε την ομάδα του με το καλάθι (24-22). Το σχήμα με δύο σέντερ δεν απέδωσε για τους Πολωνούς, που είδαν τους αντιπάλους τους να ξεφεύγουν με τρίποντα από Πρέπελιτς και Τσάντσαρ (30-22) και προσωπικά καλάθια του Ντράγκιτς (34-22). Πονίτκα και Καρνόβσκι πάλευαν μόνοι τους (38-31) και με ένα σερί 8-0 οι Πολωνοί πλησίασαν στους τρεις (45-42). Το ανόητο αντιαθλητικό του Χρίτσανιουκ στον Ντόντσιτς επέτρεψε στη Σλοβενία να ανασάνει πριν το ημίχρονο (53-46).

Δύο ακόμη προσωπικά καλάθια του Ντράγκιτς (που έφτασε τους 24π. στο πρώτο λεπτό του β’ μέρους) και ένα σουτ του πολύτιμου Πρέπελιτς εκτόξευσαν την ομάδα τους στο +13 για πρώτη φορά (59-46). Η Πολωνία έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει κι απλά παρακολουθούσε τους Σλοβένους να ξεμακραίνουν και να φτάνουν στο +21 με τρίποντο του Μπλάζιτς (72-51). Η χαλάρωση των προπορευόμενων και τα μακρινά σουτ των αναπληρωματικών της Πολωνίας ανανέωσαν το ενδιαφέρον στο ματς (74-61), η διαφορά έπεσε σε μονοψήφια επίπεδα (83-75) αλλά δεν αμφισβητήθηκε ποτέ ουσιαστικά το προβάδισμα της Σλοβενίας. Το τρίποντο του Ντόντσιτς τρία λεπτά πριν το τέλος (86-75) απομάκρυνε και την τελευταία αμφιβολία για το νικητή.

Δεκάλεπτα: 24-22, 53-46, 74-58, 90-81




Διαιτητές: Μαράνιο (Βραζιλία), Καλπάκας (Σουηδία), Όζολς (Λετονία).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ισραήλ-Ελλάδα: Στη μάχη των νοκ άουτ του Eurobasket U20 η Εθνική Νέων

Έμαθε αντίπαλο στα νοκ άουτ του Eurobasket U20 η Εθνική Νέων

Πρώτη ήττα της Εθνικής Νέων για το Eurobasket U20 στα χέρια της διοργανώτριας Πολωνίας

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την Εθνική Νέων, λύγισε τη Σερβία με κορυφαίους Ζούγρη και Σαμοντούροφ!

Live Streaming: Η πρεμιέρα της Εθνικής Νέων κόντρα στη Σερβία για το Eurobasket U20

Οι αντιδράσεις του πάγκου, η ατμόσφαιρα και ο... Παυλίδης: Η παρακάμερα από τη νίκη της Εθνικής κόντρα στην Ολλανδία

Στο κατάμεστο ΣΕΦ η δεύτερη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στις δύο πρώτες αγωνιστικές των προκριματικών του EuroBasket!

Με Τολιόπουλο, Παπαγιάννη και Πετρούσεφ το Top-10 της 4ης ημέρας των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025!

Κουζέλογλου: «Στην Εθνική Ομάδα έχουμε κοντά μας αυτούς που μας έκαναν να παίξουμε μπάσκετ»

Σίβεκ: «Κυριαρχήσαμε κόντρα σε παίκτες Ευρωλίγκας, αλλά δεν έχουμε την ποιότητα»