Συνέντευξη σε ρουμανική ιστοσελίδα παραχώρησε ο Νίκος Νταμπίζας μιλώντας για τα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ ανάμεσα στη Ρουμανία και την Ελλάδα, αλλά όχι μόνο…
«Ήμασταν τυχεροί που αποφύγαμε τη Γαλλία, αλλά αυτά είναι παιχνίδια μυαλού πριν από έναν αγώνα. Η Ρουμανία είναι επικίνδυνος αντίπαλος και θέλει πολύ την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο», ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού.
Μιλώντας για το DNA της ελληνικής ομάδας, είπε: «Η επιτυχία του 2004 μάς έκανε να ανακαλύψουμε την ποδοσφαιρική μας ταυτότητα και να καταλάβουμε πώς μπορούμε να είμαστε πετυχημένοι. Και πριν είχαμε ταλαντούχους παίκτες, αλλά δεν είχαμε σαφή κατεύθυνση σαν έθνος. Πλέον πηγαίνουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ξέρουμε να παίζουμε καλή άμυνα και να εκμεταλλευόμαστε τις στημένες φάσεις. Επίσης πριν το 2004 προτεραιότητα για τους παίκτες, τους φιλάθλους και τον Τύπο ήταν οι ομάδες, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ… Αυτό έχει αλλάξει πλέον. Ο Ότο Ρεχάγκελ έχει μεγάλο μερίδιο σε αυτό. Είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος και ήξερε πώς να δουλέψει με ό,τι έχει διαθέσιμο».
Ο ίδιος απουσίαζε από τον άθλο του 2004. «Έχασα το Euro 2004 λόγω τραυματισμού. Όμως η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη που δεν υπήρχε χώρος για προσωπικές δυσαρέσκειας. Είχαμε ενωμένα αποδυτήρια και ισχυρές προσωπικότητες. Δεν υπήρχαν συζητήσεις του ενός πίσω από την πλάτη του άλλου. Όσοι δεν παίζουν είναι σημαντικοί για την ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα. Πρέπει να εμψυχώνουν τους άλλους κι όχι να ρωτούν γιατί δεν παίζουν. Αυτό γίνεται και τώρα. Ο Καραγκούνης δεν έχει μόνιμη θέση στην ενδεκάδα, αλλά και πάλι εμψυχώνει τους συμπαίκτες του».
Τέλος, ρωτήθηκε και για ένα καταπληκτικό γκολ που είχε την… ατυχία να πρωταγωνιστεί ως αμυντικός, εκείνο που είχε πετύχει απέναντί του ο Ντένις Μπέργκαμπ σε αγώνα της Νιούκαστλ με την Άρσεναλ. «Αν και ο ρόλος μου ήταν διαφορετικός σε εκείνη τη φάση, χαίρομαι που ήμουν παρών σε μία τέτοια στιγμή ποδοσφαιρικής ευφυΐας. Ήταν ένα απίστευτο γκολ. Ίσως ο κόσμος να βλέπει σε 20-30 χρόνια το γκολ του Μπέργκαμπ και να λένε ‘τον βλέπετε τον αμυντικό, είναι ο Νταμπίζας’ (γέλια)».