Με σχεδόν τον ίδιο τρόπο που είχε γραφτεί το φινάλε του Πάουλο Μπέντο στον πάγκο της Κρουζέιρο γράφτηκε και αυτό στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων».

Το κλίμα για τον Πορτογάλο προπονητή έγινε βαρύ ύστερα από τις δηλώσεις που έκανε στη συνέντευξη Τύπου του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ περί αποδυνάμωσης του ρόστερ, όπου η πρώην (πλέον) ομάδα του ηττήθηκε με 2-0 και ιδιαιτέρως μετά και το ποστάρισμα του Τσόρι.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε φυσικά και η αγωνιστική κατάσταση των Πειραιωτών το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο Ολυμπιακός έκανε τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα (1-0 από ΑΕΚ και Πανιώνιο και 2-0 από τον ΠΑΟΚ) και ισοφάρισε αρνητικό ρεκόρ που είχε κάνει πριν από 21 χρόνια.

Ωστόσο, αυτό το σκηνικό δεν είναι εντελώς άγνωστο για τον 47χρονο τεχνικό. Η προηγούμενη ομάδα του πριν αναλάβει τους «ερυθρόλευκους» ήταν η Κρουζέιρο. Η συνεργασία του με τον σύλλογο της Βραζιλίας λύθηκε ύστερα από τρεις σερί ήττες (3-0 από Ατλέτικο Παραναένσε, 2-0 από Φλουμινένσε, 2-1 από Σπορ Ρεσίφε) στο πρωτάθλημα. Ενδιάμεσα, είχε νικήσει 2-1 (όπως και τώρα) στο Κύπελλο τη Βοτόρια Μπαΐα.

Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube