Θέση στους «8» του Ευρωμπάσκετ έκλεισε η Ιταλία νικώντας σχετικά εύκολα τη Φινλανδία με 70-57 και πλέον θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά το νικητή του αυριανού Σερβία Ουγγαρία.

Ο Μάρκο Μπελινέλι με 22 πόντους ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «ατζούρι». Αντίθετα έμεινε πολύ μακριά από τις εμφανίσεις του πρώτου γύρου ο Λάουρι Μάρκανεν που 4 πόντους με 2/6 σουτ.

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, Χρήστος Ρομπόλης

Κόπονεν, Σάλιν, Χαφ, Κότι και Λι από τη μια, Χάκετ, Μπελινέλι, Ντατόμε, Μέλι και Κουζίν από την άλλη, ήταν οι πρώτες πεντάδες του αγώνα. Η ευστοχία των «ατζούρι» από μέση και μακρινή απόσταση τούς έδωσε ένα γρήγορο προβάδισμα (5-12) που έφτασε σε διψήφια επίπεδα (7-17) στα μισά της πρώτης περιόδου. Μπελινέλι και κυρίως Μέλι έκαναν ό,τι ήθελαν, οι «ατζούρι» ξεκίνησαν με 11/12 σουτ (5/5 τρίποντα) και μοιραία έφτασαν στο +15 (15-30). Ο σούτινγκ γκαρντ των Χοκς ήταν ασταμάτητος και η Ιταλία ξεμάκραινε διαρκώς (21-38) για να κλείσει το ημίχρονο με τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, το +19 (29-48).

Η Φινλανδία έδειχνε ανήμπορη να περιορίσει τη δράση του Μπελινέλι και τη διαφορά (36-56), ενώ ο Μάρκανεν δεν θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη της πρώτης φάσης. Τα τρίποντα από Κόπονεν και Κοϊβίστο σε συνδυασμό με μια περίοδο ιταλικής αφλογιστίας έδωσαν μια κάποια ελπίδα στο τέλος της τρίτης περιόδου (42-56), ενώ η απόσταση μειώθηκε λίγο αργότερα στους 11 (47-58). Χάκετ και Μπίλιγκα ανέλαβαν να αναχαιτίσουν την αντεπίθεση των «σουόμι» που κάπου εκεί τελείωσε.

Δεκάλεπτα: 17-30, 39-48, 42-58, 57-70.

Φινλανδία (Ντέτμαν): Κοϊβίστο 5, Χαφ 6 (6 ριμπ.), Λι, Σάλιν 11 (8 ριμπ.), Κότι 4, Κόπονεν 13, Νούτινεν, Ράνικο (3 ασίστ), Μάρκανεν 4 (3 ριμπ.), Γουίλσον 8, Μέρφι 6 (5 ριμπ.).

Ιταλία (Μεσίνα): Χάκετ 10 (6 ριμπ.), Μπελινέλι 22 (4 ριμπ.), Αραντόρι (4 ριμπ.), Φίλοϊ 4 (3 ριμπ.), Μπίλιγκα 6 (5 ριμπ.), Μέλι 10 (5 ριμπ.), Κουζίν, Μπάλντι-Ρόσι 3, Ντατόμε 15 (3 ριμπ.).

Διαιτητές: Κόντε (Ισπανία), Ζουράποβιτς (Βοσνία), Κοζλόφσκις (Λετονία).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ισραήλ-Ελλάδα: Στη μάχη των νοκ άουτ του Eurobasket U20 η Εθνική Νέων

Έμαθε αντίπαλο στα νοκ άουτ του Eurobasket U20 η Εθνική Νέων

Πρώτη ήττα της Εθνικής Νέων για το Eurobasket U20 στα χέρια της διοργανώτριας Πολωνίας

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την Εθνική Νέων, λύγισε τη Σερβία με κορυφαίους Ζούγρη και Σαμοντούροφ!

Live Streaming: Η πρεμιέρα της Εθνικής Νέων κόντρα στη Σερβία για το Eurobasket U20

Οι αντιδράσεις του πάγκου, η ατμόσφαιρα και ο... Παυλίδης: Η παρακάμερα από τη νίκη της Εθνικής κόντρα στην Ολλανδία

Στο κατάμεστο ΣΕΦ η δεύτερη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στις δύο πρώτες αγωνιστικές των προκριματικών του EuroBasket!

Με Τολιόπουλο, Παπαγιάννη και Πετρούσεφ το Top-10 της 4ης ημέρας των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025!

Κουζέλογλου: «Στην Εθνική Ομάδα έχουμε κοντά μας αυτούς που μας έκαναν να παίξουμε μπάσκετ»

Σίβεκ: «Κυριαρχήσαμε κόντρα σε παίκτες Ευρωλίγκας, αλλά δεν έχουμε την ποιότητα»