Στη Νότια Κορέα συνεχίζεται η καριέρα του Τζέσι Λίνγκαρντ, ο οποίος μετά από την πολυετή θητεία του στην Premier League έχει πλέον αλλάξει παραστάσεις στα γήπεδα της Ασίας.

Μετά τη λύση της συνεργασίας του με τη Νότιγχαμ Φόρεστ το καλοκαίρι του 2023 ο 31χρονος Άγγλος έλλειψε από τους αγωνιστικούς χώρους για περίπου επτά μήνες χωρίς να δώσει κάποια εξήγηση. Το Φεβρουάριο του 2024 επέστρεψε στην ενεργό δράση για χάρη της Σεούλ στη Νότια Κορέα.

Ο Λίνγκαρντ έσπασε τη σιωπή του αποκαλύπτοντας πως την περίοδο που βρισκόταν μακριά από τα γήπεδα φρόντιζε την βαριά άρρωστη γιαγιά του και επέλεξε να επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά τον θάνατο της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τζέσι Λίνγκαρντ:
«Πίσω από κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει μια ιστορία που το κοινό δεν γνωρίζει και θα ήθελα να μάθετε τη δική μου. Μπορεί να εξηγήσει πώς έφτασα εδώ - και να βοηθήσει άλλους παίκτες που ταλαιπωρούνται από προσωπικές διαμάχες.
Όταν έληξε το συμβόλαιό μου, η γιαγιά μου αρρώστησε. Ήταν μια καταπληκτική γυναίκα — η Πάμελα Λίνγκαρντ — και αυτή και ο παππούς μου με μεγάλωσαν αφού, για μεγάλα χρονικά διαστήματα της παιδικής μου ηλικίας, η μαμά μου πάλευε με την κατάθλιψη.
Κατά τη διάρκεια εκείνου καλοκαιριού, η κατάστασή της δυσκόλεψε πάρα πολύ. Έμπαινε και έβγαινε από το νοσοκομείο, και παρόλο που προπονούμουν σκληρά και μου έλειπε να είμαι σε έναν σύλλογο, ένιωθα ότι το σχέδιο του Θεού ήταν η λήξη του συμβολαίου μου: "Δεν πρόκειται να σου δώσω ομάδα αυτή τη στιγμή, πρέπει να μείνεις σπίτι και να είσαι με την οικογένειά σου".
Αυτό έκανα λοιπόν. Πέρασα όσο περισσότερο χρόνο μπορούσα μαζί τους μέχρι τον Νοέμβιο, όταν η γιαγιά μου έφυγε από τη ζωή. Μετά μπορούσα να βρω ομάδα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube