Εντάξει.

Καλή η Μαριάνα Καλέργη και -ακόμη καλύτερη…- η Ευρυδίκη Βαλαβάνη, αλλά εμείς, εδώ, στο sport-fm.gr, στηρίζουμε Λάμπρο Χούτο. Τέλος!

Για τους ποδοσφαιρόφιλους, η είδηση πως ο 37χρονος, παλαίμαχος στραίκερ θα είναι στο Survivor της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ (πρεμιέρα την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Φλεβάρη) ήταν λιγάκι… σοκ.

Ευχάριστο, φυσικά! Γιατί «έχουμε» δυνατό εκπρόσωπο στο μεγαλύτερο και πιο «σκληρό» παιχνίδι επιβίωσης, που έλειπε χρόνια από τις τηλεοράσεις μας.

Οι συστάσεις για τον Λάμπρο Χούτο, περιττές. Όσοι… είμεθα περί τα 30, ξέρουμε (σχεδόν) τα πάντα, για μια από τις πιο δυναμικές, ελληνικές παρουσίες που έχουμε δει στα γήπεδα. Για τους νεότερους, τώρα, διαβάστε γιατί ο Χούτος είναι ο απόλυτος… Survivor!

Του Νίκου Ράλλη


Πολλοί δεν το θυμούνται. Ή θέλουν να το ξεχάσουν… Αλλά ο Λάμπρος Χούτος ξεκίνησε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό! Παιδάκι ακόμα, τον είδαν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» να… βγάζει μάτια στον Αστέρα Πολυγώνου και τον έφεραν στην Παιανία, σε ηλικία μόλις 13 ετών. Δεν πρόλαβε, πάντως, να φορέσει τη φανέλα της πρώτης ομάδας… πρόλαβε, ωστόσο, να γίνει αχώριστος φίλος με τον Γιώργο Καραγκούνη, με τον οποίο, αργότερα, μάλιστα, έγιναν και κουμπάροι!

Ούτε 16 δεν ήταν, λοιπόν, όταν αποφάσισαν με τον πατέρα-μάνατζέρ του (Γιώργο Χούτο) πως το ταλέντο του είναι πολύ μεγάλο για να μείνει… τέτοιο στην Ελλάδα. Επόμενος προορισμός, η Ιταλία και η Ρόμα! Στην ιταλική πρωτεύουσα έμεινε τρία χρόνια, υπογράφοντας, δε, το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Τότε, όμως, ήταν που άρχισαν και τα προβλήματα με τους τραυματισμούς. Απόρροια αυτών, να παίξει μόλις σε τρία παιχνίδια με τη φανέλα των Ρωμαίων. Για να ακολουθήσει ο επαναπατρισμός, για χάρη του Ολυμπιακού!


Το καλοκαίρι του 1999, και αφού οι «ερυθρόλευκοι»… έσκασαν 3 εκατομμύρια ευρώ στους πρωτευουσιάνους για να τον φέρουν πίσω, στη «μαμά» πατρίδα, ο Χούτος πήγε στον Πειραιά, εκεί όπου πέρασε τα πιο παραγωγικά και πετυχημένα χρόνια του. Και τα πιο δύσκολα. Παρότι κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και αγωνίστηκε στο Champions League, στα πέντε χρόνια που έμεινε στο λιμάνι δεν το χάρηκε όσο θα ήθελε.

Καθημερινά, στις εφημερίδες, το όνομά του υπήρχε, κυρίως, στα ιατρικά δελτία και ενίοτε, στις ειδήσεις για τα πειθαρχικά του παραπτώματα. Ήταν «ζωηρό» παιδί ο Λάμπρος. Ατίθασος και… ανυπάκουος. Τελικά, στο φινάλε του 2004 έφυγε από τον Ολυμπιακό, είχε «εξαργυρώσει», ωστόσο, τη μετακίνησή του και πάλι στην Ιταλία, αλλά αυτήν τη φορά πιο βόρεια, στο Μιλάνο, για πάρτη της Ίντερ!


Ούτε εκεί, όμως, κατάφερε να ξεδιπλωθεί… Έπαιξε μόλις σε ένα ματς στο Κύπελλο και μάλιστα, δυο χρόνια μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τους «νερατζούρι», αλλά πανηγύρισε ένα Coppa Italia. Από εκεί πέρα, έγινε πραγματικός… Survivor, προσπαθώντας να επιβιώσει, ταλαιπωρημένος από τους απίστευτους τραυματισμούς που είχε. Το πρώτο μισό του 2005 δίνεται δανεικός στην Αταλάντα, όπου και εκεί έπαιξε μόλις σε ένα ματς. Στη συνέχεια, φόρεσε τη φανέλα της Ρετζίνα, με την οποία αγωνίστηκε σε δέκα ματς. Το 2006 πηγαίνει στη Μαγιόρκα και σκοράρει δύο φορές σε εννέα αγώνες, για να επιστρέψει ξανά στην Ελλάδα.


Ο Πανιώνιος του δίνει την ευκαιρία να δείξει τι πραγματικά αξίζει. Με τους Νεοσμυρνιώτες κάνει πολύ καλά παιχνίδια, αλλά ούτε εκεί στεριώνει. Η επόμενη ομάδα που πίστεψε στο ταλέντο του ήταν ο ΠΑΟΚ, ο οποίος του προσέφερε εξάμηνο συμβόλαιο, τον Φεβρουάριο του 2009. Μετά τον «δικέφαλο» επέστρεψε για τελευταία φορά στην Ιταλία, προκειμένου να αγωνιστεί στην τρίτη κατηγορία και στην Πεσίνα και… τέλος. Κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του εκεί, μένοντας για πάντα στο μυαλό των Ελλήνων (και όχι μόνο) φιλάθλων ως ένα τεράστιο ταλέντο, που χάθηκε. Αλλά και για κάτι άλλο: Ως ο επιθετικός που, όποτε σκόραρε, το έκανε εις διπλούν!


Το ΜΕΤΑ το ποδόσφαιρο, ωστόσο, είναι που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Με τον δυναμισμό που έβγαζε, το ταμπεραμέντο του, αλλά και το ότι, ανέκαθεν, ήταν αυτό που λέμε «χτιστός», το γεγονός ότι άρχισε το… ξύλο, δεν προκάλεσε σε κανέναν έκπληξη! Ο Λάμπρος Χούτος, λοιπόν, παράλληλα με τη νέα του ασχολία ως μάνατζερ (είναι εκπρόσωπος, μεταξύ άλλων, του Λάζαρου Λάμπρου), άρχισε να ασχολείται με το kick boxing και γενικά, τις πολεμικές τέχνες. Πέρυσι, δε, συμμετείχε στο Enfusion Reality, που διεξήχθη στην Ταϊλάνδη και αφού… πλάκωσε τον συμπαίκτη του στην Ίντερ, Ζε Μαρία, αυτός και η ομάδα του αναδείχθηκαν νικητές!


Άρα, πάει με… εμπειρία στο Survivor. Ο ίδιος, ωστόσο, λέει πως δεν τον νοιάζει το έπαθλο. Ο λόγος που είπε «ναι» είναι γιατί θέλει να γνωρίσει τους φόβους του και να τους ξεπεράσει. Δεν τον τρομάζουν οι συνθήκες στο νησί του Αγίου Δομίνικου, μέχρι να τις βιώσει. Και να τις «εξαφανίσει», όπως έκανε με κάθε δυσκολία που αντιμετώπισε εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων και ρινγκ.







ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube