Όσοι έχουν δει τον Ζίκο να αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα της Βραζιλίας μπορούν να καταλάβουν χωρίς προλόγους και πολλά λόγια, ότι ο τίτλος έχει στοιχεία υπερβολής. Ωστόσο παρατηρώντας κάποιος την φάση του πρώτου γκολ που πέτυχε η Βραζιλία στο ματς με την Σερβία, με σκόρερ τον Παουλίνιο, δεν μπορεί να μην σταθεί στην εκπληκτική πάσα του Κουτίνιο.

Ο μεσοεπιθετικός της Σελεσάο έκανε την τέλεια μεταβίβαση στον συμπαίκτη του, σε μια φάση που ο Κουτίνιο θύμισε στους παλιότερους κάτι από το μεγάλο 10άρι του παρελθόντος, τον Ζίκο.

Τέτοια πάσα – ξυράφι έβγαλε ο Κουτίνιο στον συμπαίκτη του, αφήνοντας «άγαλμα» όλη την αμυντική γραμμή των Σέρβων. Και μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιος για ποιο λόγο είναι η τέλεια πάσα, αν δει ότι ο Παουλίνιο κοιτάζει πρώτα το που βρίσκεται ο γκολκίπερ της Σερβίας, Στοΐκοβιτς κι εν συνεχεία η μπάλα στρώνεται μπροστά του για να κάνει το τέλειο πλασέ.

Είναι από τις φάσεις που περιμένεις να δεις από τον μέσο που έχει αναλάβει να κουμαντάρει το παιχνίδι της Βραζιλίας και ήταν μια μεταβίβαση που φανερώνει πολλά για την ποδοσφαιρική ευφυία του Κουτίνιο. Ο σταρ της Μπαρτσελόνα εξελίσσεται σε ηγέτη της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Είναι αυτός που σκόραρε στα δύο πρώτα ματς του ομίλου κι αυτός που «ξεκλείδωσε» το χθεσινό παιχνίδι της Βραζιλίας απέναντι στην Σερβία. Και είναι ξεκάθαρο πως ο Κουτίνιο είναι πλέον ο παίκτης από τον οποίο περιμένουν πολλά οι Βραζιλιάνοι. Ο Νεϊμάρ δεν είναι στα πάνω του, φαίνεται επηρεασμένος από τον τραυματισμό του κι αυτό σημαίνει πως η Σελεσάο έπρεπε να βγάλει μπροστά άλλον παίκτη.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για την Βραζιλία ότι ο Κουτίνιο είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δείχνει ικανός να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις. Βέβαια τώρα που τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ είναι μεγαλύτερη και η πίεση και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν τελικά ο Κουτίνιο θα μπορέσει να οδηγήσει την Βραζιλία ψηλά στην διοργάνωση.

Και μιας και αναφερθήκαμε στον Ζίκο. Όταν ο Βραζιλιάνος ήταν προπονητής στον Ολυμπιακό σταματούσε το δίτερμα αν δεν του άρεσε μια πάσα. Έκανε αυτός την μπαλιά και έλεγε στους παίκτες «είναι τόσο απλό». Προπονητής μπορεί να μην ήταν αλλά ακόμα και…τώρα να τον βάλεις να παίξει θα τα κάνει τα κόλπα του. Όλοι τον χάζευαν στου Ρέντη όταν μετά το τέλος της προπόνησης έμενε και εκτελούσε φάουλ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube