Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης Βοροινά, με κρασιά της Βορείου Ελλάδος.
Έπειτα από μια ιδιαίτερα απαιτητική προκριματική φάση κεκλεισμένων των θυρών που περιλάμβανε γραπτές εξετάσεις, τυφλή γευσιγνωσία κρασιών, αρμονία κρασιού – φαγητού, πρακτικές εξετάσεις σχετικά με το σερβίρισμα αφρωδών κρασιών αλλά και της τεχνικής της μετάγγισης κρασιού, στην οποία συμμετείχαν 14 διαγωνιζόμενοι, ξεχώρισαν τρεις νικητές. Οι νικητές τη δεύτερη ημέρα προχώρησαν στην τελική φάση, κατά τη διάρκεια της οποίας δοκιμάστηκαν τόσο οι γενικές γνώσεις τους στον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα, όσο και η τεχνική και η παρουσία τους απέναντι σε απαιτητικούς πελάτες, με πλούσιες γνώσεις για το κρασί και τη γαστρονομία ευρύτερα.
Διαβάστε περισσότερα στο www.driveandtravel.gr