Προβληματισμένος εμφανίζεται ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας, Τίτε, σχετικά με τη θέση του αριστερού μπακ στο επερχόμενο παιχνίδι κόντρα στο Βέλγιο. Και αυτό γιατί είναι και πάλι στη διάθεσή του μετά τον τραυματισμό του, ο κορυφαίος, κατά πολλούς, του κόσμου σε αυτή τη θέση, Μαρσέλο, ενώ ο Φιλίπε Λουίς που τον αντικατέστησε έκανε δύο εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ο αμυντικός της Ατλέτικο Μαδρίτης εκμεταλλεύτηκε απόλυτα την ευκαιρία που του δόθηκε μετά τον τραυματισμό λόγω… στρώματος του παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, με αποτέλεσμα ο Τίτε να πονοκεφαλιάζει για την επιλογή του στον προημιτελικό με το Βέλγιο.

Ο Φιλίπε Λουίς έκανε το ντεμπούτο του στο Μουντιάλ στο 10ο λεπτό της τρίτης αναμέτρησης της Βραζιλίας σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, κόντρα στη Σερβία, έχοντας ως τώρα 170 λεπτά συμμετοχής, έναντι των 190 του Μαρσέλο. Ο Μαδριλένος έχει συνεισφέρει περισσότερο στο επιθετικό παιχνίδι (164 πάσες) έναντι του παίκτη της Ατλέτικο (99 πάσες). Παρόλα αυτά επιτέθηκαν στη Βραζιλία λιγότερο από την πλευρά του, όταν αμυντικός ήταν ο Φιλίπε Λουίς.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για δύο κορυφαίους παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Φιλίπε Λουίς χαμογελά όταν τον ρωτούν αν κέρδισε φανέλα βασικού.

«Δεν είμαστε εδώ για να πάρουμε τη θέση κανενός. Είναι καλό να υπάρχει ανταγωνισμός στην ομάδα, επειδή αυτό δείχνει πως είμαστε όλοι έτοιμοι όταν χρειαστεί να παίξουμε. Το να το κάνεις σαν τον Μαρσέλο είναι σχεδόν αδύνατη αποστολή, αλλά πάντα είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο αμυντικός της Ατλέτικο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube