Ο Ατρόμητος πέραν κάθε αμφιβολίας δείχνει μαχητικό πνεύμα. Κι άσχετα αν άλλαξε φέτος τρεις προπονητές, αυτή η πάλη μέχρις εσχάτων αποτελεί σήμα κατατεθέν για τους παίκτες του Ατρόμητου, που έχασαν μόνον μια φορά, σε παιχνίδι που σκόραραν στο τελευταίο τέταρτο. Αυτό συνέβη στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, όταν το τέρμα του Καραμάνου δεν ήταν αρκετό για να δώσει κάποιον βαθμό στην ομάδα του Περιστερίου.

Του Κώστα Μιαούλη

Συνολικά ο Ατρόμητος σημείωσε 26 τέρματα στο πρωτάθλημα και μαζί με τα δύο κόντρα στον ΠΑΟΚ έφτασε τα 28 συνολικά για τη διοργάνωση της Σούπερ Λίγκας, εκ των οποίων τα 11 απ’ αυτά ήρθαν στο τελευταίο τέταρτο. Τα 4 απ’ αυτά από 76’ μέχρι το 80’, ενώ τα υπόλοιπα επτά στο τελευταίο δεκάλεπτο και τις καθυστερήσεις.

Οι νίκες άρχισαν να έρχονται στο φινάλε και πάλι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, στην περίοδο που διανύουμε. Ήταν ο Νίκος Λαζαρίδης που στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής με τον Δικέφαλο του Βορρά, με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ στο 79ο λεπτό.



Ακολουθεί η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στη Λειβαδιά με τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» προηγούνται με τον Τοτσέ, αλλά ο Ιγκλέσιας ισοφαρίζει στο 76ο λεπτό. Για τον Αργεντινό αμυντικό χαφ, το δεκάλεπτο που φαίνεται πως είναι το αγαπημένο του για σκοράρισμα είναι το 71’-80’, αφού έχει σημειώσει τρία γκολ ισοφάρισης. Αυτό με τους «πράσινους» που γράψαμε παραπάνω, αυτό με την ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου με κεφαλιά και πάλι στο 76ο λεπτό, αλλά και αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ στο 2-1 της Τετάρτης, το οποίο σημειώθηκε στο 72’.



Ακολούθησε μετά το ματς της 4ης αγωνιστικής με τους «πράσινους», ένα κολασμένο δίμηνο με τους Περιστεριώτες να σκοράρουν σε πέντε αναμετρήσεις στο τελευταίο τέταρτο. Στο Ατρόμητος – Πανθρακικός ο Καραγκούνης σκοράρει στο 87ο λεπτό και δίνει τη νίκη, την 9η αγωνιστική. Από την 12η μέχρι την 14η αγωνιστική ο Ατρόμητος σκοράρει τρία γκολ από το 89ο μέχρι το 94ο λεπτό. Την 12η αγωνιστική ο Φυτανίδης σκοράρει στο 94ο με την Ξάνθη και χαρίζει νίκη 1-0. Ο Σκόνδρας στο 89ο λεπτό σκοράρει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ο Άρης θ’ αποδράσει με ισόπαλο 1-1 την 13η ημέρα, ενώ την 14η σε ένα συγκλονιστικό ματς με τον ΟΦΗ, ο Μπρίτο έχει απάντηση στο 90’ στο γκολ του Κουτσιανικούλη (87’) που ισοφάρισε για τους Κρητικούς και χαρίζει άλλη μια νίκη με 3-2. Ο Ατρόμητος θα σκοράρει στο τελευταίο τέταρτο και στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, με τον Ιγκλέσιας στο 76ο λεπτό στο ΟΑΚΑ.

Οι Περιστεριώτες θα πάρουν άλλη μια σπουδαία νίκη προς το φινάλε, με το τέρμα του Δημούτσου κόντρα στον Ολυμπιακό στο 79ο λεπτό, στις 3 Φεβρουαρίου, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα ο Καραμάνος είχε σκοράρει στο 90’ στο μοναδικό ματς που ο Ατρόμητος πέτυχε γκολ στα τελευταία λεπτά και έχασαν, όταν ηττήθηκαν από τον Παναθηναϊκό με 2-1 εντός.


Κάπου εκεί ο Ατρόμητος ξαπόστασε στο σκοράρισμα των τελευταίων λεπτών, μέχρι την τελευταία αγωνιστική, όπου ο Γιαννούλης στο 93ο λεπτό και χάρισε τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ με 1-0, για να έρθει το γκολ του Σουμπίνιο στην πρώτη αγωνιστική των πλέι-οφ, με τον Παράσχο να παίρνει δεύτερη συνεχόμενη δραματική νίκη.

Ατρόμητος - ΑΕΚ 1-0



Aτρόμητος - ΠΑΟΚ 2-1

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube