Ένα και… καλό
Δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα, δεδομένης και της ήττας με 3-2 στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στην Ελβετία, ο Απόλλωνας Λεμεσού κέρδισε με 1-0 τη Βασιλεία και με αυτό το αποτέλεσμα προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League για τέταρτη φορά στην ιστορία του.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη στο «ΓΣΠ», έστω και με ένα γκολ διαφορά, κάτι που κατάφεραν χάρη στο γκολ του Χάμπου Κυριάκου στο 53ο λεπτό, με τον Κύπριο μέσο να εξαπολύει μια… φωτοβολίδα ου κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Χάνσεν!



«Περίπατος» στη Λάρνακα
Με εμφατικό τρόπο εξασφάλισε την πρόκρισή της για τους ομίλους του Europa League για δεύτερη φορά στην ιστορία της η ΑΣΕΚ Λάρνακας, όπως αποδεικνύει και το τελικό 3-0 απέναντι στην Τρέντσιν…

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν με το… καλησπέρα στην να ανοίξουν το σκορ, καθώς μετά από μόλις 24 δευτερόλεπτα ο Γιάννου δέχθηκε την πάσα από τον Τροχόφσκι και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα λίγο μετά το ημίωρο έφτασαν και στο 2-0 με πανέμορφο σουτ του Μπαρέρα!

Στην επανάληψη η ΑΕΚ Λάρνακας έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή της, με τον Γιάννοπυ να σκοράρει με κεφαλιά στο 65ο λεπτό ενώ είχε και δοκάρι, σε σουτ του Χεβελ, οκτώ λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης.



Τα… χρειάστηκε η Λειψία, εκτός ομίλων η Αταλάντα
Παραλίγο θύμα έκπληξης θα έπεφτε η Λειψία, που κέρδισε τη Ζόρια με 3-2, στη Γερμανία και, σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου ματς κατάφερε να περάσει στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «ταύροι» προηγήθηκαν μόλις στο 7’ με τον νεοαποκτηθέντα Ματέους Κούνια, αλλά χρειάστηκαν την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εμίλ Φόρσμπεργκ στο… 90’, μετά από χέρι που έκανε ο Βιτάλιο Βερνιντούμπ, για να πετύχουν το νικητήριο γκολ!

Αντιθέτως, η Αταλάντα δεν απέφυγε τον αποκλεισμό, καθώς ηττήθηκε με 4-3 στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι μέσα στην Κοπεγχάγη, από την ομώνυμη ομάδα, μετά από δύο στείρα ενενηντάλεπτα. Ο Ζέκα ήταν βασικός και έπαιξε σε όλο το ματς, όπως επίσης και ο Νταμ Εντόι. Μάλιστα, ο δεύτερος εκ των παικτών του Παναθηναϊκού αστόχησε στην… ρώσικη ρουλέτα, χάνοντας το πρώτο πέναλτι, σε αντίθεση με τον Πιέρο Σωτηρίου, που μπήκε σαν αλλαγή στο 65’ και ευστόχησε στη δική του -πρώτη από πλευράς Δανών- εκτέλεση. «Μοιραίος» για τους «μπεργκαμάσκι» ήταν ο Αντρέας Κορνέλιους…

Συνοπτικά τα σημερινά αποτελέσματα:
Αστάνα – ΑΠΟΕΛ 1-0 (πεν. 2-1)
(16’ πεν. Ενρίκε)
Ούφα – Ρέιντζερς 1-1
(32’ Σουσούεφ – 9’ Εγιάρια)
ΑΕΚ Λάρνακας – Τρέντσιν 3-0
(1’-65’ Γιάννου, 36’ Μπαρέρα)
Κοπεγχάγη – Αταλάντα 0-0 (πεν. 4-3)
Λειψία – Ζόρια 3-2
(7’ Κούνια, 69’ Ογκουστέν, 90’ πεν. Φόρσμπεργκ – 35’ Ρατάο, 48’ Γκορντιένκο)
Απόλλων Λεμεσού – Βασιλεία 1-0
(53’ Κυριάκου)
Κλουζ – Ντουντελάντζε 2-3
(85’ Ταμπέ, 88’ Ομράνι – 51’-54’ Σινάνι, 78’ Τουρπελ)
Λουντογκόρετς – Κιουτάισι 4-0
(6’ Μισιτζιάν, 38’-59’ Καμπανιάρο, 62’ Βάντερσον)
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Σάρπσμποργκ 2-1
(52’ πεν. Ατζίλι, 60’ Ατάρ – 81’ πεν. Χάλβορσεν)
Μόλντε – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 2-1
(65’ Χέσταντ, 77’ Χάαλαντ – 21’ Κουζουάεφ)
Καραμπάγκ – Σέριφ 3-0
(9’ Μεντβέντεφ, 42’ Γκουριέ, 55’ Όζομπιτς)
Μίντιλαντ – Μάλμε 0-2
(33’ Άντονσον, 79’ Ρόζενμπεργκ)
Σκεντίγια - Ρόζενμποργκ 0-2 (1-5)
Στεάουα Βουκουρεστίου - Ραπίντ Βιέννης 2-1 (3-4)
Μπρόντμπι - Γκενκ 2-4 (4-9)
Σπαρτάκ Τρνάβα - Ολίμπια Λιουμπλιάνας 1-1 (3-1)
Μπορντό - Γάνδη 2-0 (2-0)
Σέλτικ - Σούντουβα Μαριγιούπολης 3-0 (4-1)
Σεβίλλη-Σίγκαμ Ολομουτς 3-0 (1-0)



Επιμέλεια: Σπύρος Σιαμπλής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube