Το σκεπτικό της απόφασης του ΝΒΑ να τιμωρήσει με αποκλεισμό ενός αγώνα τον Ντρέιμοντ Γκριν για το πάτημα στο στέρνο του Ντομάντας Σαμπόνις στο Game 2 ανάμεσα σε Κινγκς και Γουόριορς εξήγησε ο Τζο Ντούμαρς. Ο αντιπρόεδρος της λίγκας και άλλοτε θρύλος των Πίστονς απέδωσε την ποινή στο… ιστορικό του φόργουορντ των πρωταθλητών.

«Οι πράξεις αυτές που υπερβαίνουν το μέτρο, η κακή συμπεριφορά και οι επαναλαμβανόμενες παραβάσεις έφεραν την τιμωρία. Αν ήταν άλλος παίκτης, ίσως να υπήρχε άλλη αντιμετώπιση, αλλά η κίνηση από μόνη της θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να αντιμετωπιστεί σοβαρά, όταν μιλάμε για πάτημα στο στήθος ενός παίκτη. Αν σε αυτό προσθέσουμε ότι ο Γκριν έχει κάνει τέτοιες πράξεις κατ’ επανάληψη, έρχεται ως συνέπεια η τιμωρία του», τόνισε ο Ντούμαρς.

Όσο για το λόγο που δεν τιμωρήθηκε και ο Σαμπόνις, που πριν το πάτημα του Γκριν κράτησε το πόδι του, είπε: «Ο Σαμπόνις τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή για την πράξη του. Δεν είναι ότι απέφυγε την ποινή. Όμως πιστεύουμε πως αυτό που έκανε δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με την κίνηση του Γκριν, ούτε έχει ανάλογο ιστορικό. Αυτό διαχωρίζει τη μία πράξη από την άλλη».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube