Αν και βρίσκεται από τα 13 του στη Ρεάλ και παρότι δέχτηκε πολλές πιέσεις να γίνει Ισπανός, ο Λούκα Ντόντσιτς επέλεξε τον δύσκολο δρόμο να παίξει για τη Σλοβενία και δικαιώνεται με τη σπουδαία πορεία στο Ευρωμπάσκετ.

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, Χρήστος Ρομπόλης

«Η Σλοβενία είναι η πατρίδα μου. Η Ρεάλ μού πρόσφερε πολλά, αλλά ο πατέρας μου φόρεσε τη φανέλα της Σλοβενίας και για μένα δεν υπήρχε ζήτημα», τόνισε ο 18χρονος άσος, που ανυπομονεί για τον αποψινό τελικό με τη Σερβία.

«Ήδη έχουμε γράψει ιστορία και η παρουσία μας στον τελικό είναι κάτι πολύ ξεχωριστό. Ποτέ δεν είχαμε κατακτήσει μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ και τώρα υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός στη χώρα, αφού το μπάσκετ είναι το εθνικό μας σπορ και υπάρχει έκρηξη χαράς. Οι φίλαθλοί μας είναι περήφανοι για μας κι εμείς γι’ αυτούς. Τώρα όλοι μας ονειρευόμαστε το χρυσό», ανέφερε.

«Δεν νιώθουμε πίεση στον τελικό, αφού δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Η Σερβία είναι σπουδαία ομάδα, αλλά θα τα δώσουμε όλα για τον τίτλο. Είναι το παιχνίδι της ζωής μας», πρόσθεσε.

Όσο για τα αποθεωτικά σχόλια που για τον ίδιο; «Προσπαθώ να μην ακούω όσα λέγονται για να είμαι προσγειωμένος. Χαίρομαι που ο κόσμος λέει καλά λόγια για μένα, νιώθω περήφανος, αλλά την ίδια ώρα δεν πρέπει να χάνω τη συγκέντρωσή μου στο μπάσκετ».

Για το μέλλον της εθνικής Σλοβενίας, ο ίδιος τονίζει: «Αν ο Ντράγκιτς αποσυρθεί τελικά, θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Να δούμε μήπως μπορέσουμε να τον πείσουμε να παραμείνει. Μου έχει δώσει πολλές συμβουλές, είναι τιμή να τον έχουμε μαζί μας, είναι ένα πρότυπο και ο ηγέτης μας. Προσπαθώ να πάρω ό,τι μπορώ από εκείνον».

Τέλος, στο ερώτημα αν υπόσχεται να κάνει κάτι σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου απαντά: «Ίσως να κάνω τατουάζ. Αν το πάρουμε, θα το αξίζει η περίσταση. Όμως ποτέ μου δεν θα ξύριζα το κεφάλι μου ή κάτι τέτοιο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ισραήλ-Ελλάδα: Στη μάχη των νοκ άουτ του Eurobasket U20 η Εθνική Νέων

Έμαθε αντίπαλο στα νοκ άουτ του Eurobasket U20 η Εθνική Νέων

Πρώτη ήττα της Εθνικής Νέων για το Eurobasket U20 στα χέρια της διοργανώτριας Πολωνίας

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την Εθνική Νέων, λύγισε τη Σερβία με κορυφαίους Ζούγρη και Σαμοντούροφ!

Live Streaming: Η πρεμιέρα της Εθνικής Νέων κόντρα στη Σερβία για το Eurobasket U20

Οι αντιδράσεις του πάγκου, η ατμόσφαιρα και ο... Παυλίδης: Η παρακάμερα από τη νίκη της Εθνικής κόντρα στην Ολλανδία

Στο κατάμεστο ΣΕΦ η δεύτερη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στις δύο πρώτες αγωνιστικές των προκριματικών του EuroBasket!

Με Τολιόπουλο, Παπαγιάννη και Πετρούσεφ το Top-10 της 4ης ημέρας των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025!

Κουζέλογλου: «Στην Εθνική Ομάδα έχουμε κοντά μας αυτούς που μας έκαναν να παίξουμε μπάσκετ»

Σίβεκ: «Κυριαρχήσαμε κόντρα σε παίκτες Ευρωλίγκας, αλλά δεν έχουμε την ποιότητα»