Είναι από τους παίκτες που η Ελλάδα έχει… βαρεθεί να βρίσκει απέναντί της. Ο Μπορίς Ντιαό στη δύση της τεράστιας καριέρας του δηλώνει «παρών» στο Ευρωμπάσκετ με τη Γαλλία και δείχνει να έχει σε μεγάλη εκτίμηση την ελληνική ομάδα. Κι ας απουσιάζει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές στο ΝΒΑ.

Αποστολή στο Ελσίνκι, Χρήστος Ρομπόλης

«Πιστεύω πως η Ελλάδα παραμένει καλή ομάδα και παίζει πολύ καλά. Σίγουρα έχασαν έναν πολύ καλό παίκτη από τραυματισμό, συμβαίνει αυτό, αλλά ο Αντετοκούνμπο δεν είναι όλη η ομάδα της Ελλάδας. Έχουν κι άλλους πολύ καλούς παίκτες, που παίζουν σπουδαίο μπάσκετ και αποδίδουν εξαιρετικά σαν σύνολο», ανέφερε ο βετεράνος πάουερ φόργουορντ/σέντερ.

Τι θα πρέπει να κάνει η Γαλλία στην αυριανή αναμέτρηση; «Θα πρέπει να είμαστε πολύ πειθαρχημένοι. Πιστεύω πως θα είναι ένα παιχνίδι κλειστό, με χαμηλό σκορ και ελεγχόμενο ρυθμό, κάτι που αρέσει στην Ελλάδα. Θα πρέπει να αποφύγουμε τα πολλά λάθη, γιατί αν κάνουμε 23 λάθη όπως απέναντι στη Φινλανδία δεν μπορούμε να κερδίσουμε ποτέ μια ομάδα σαν την Ελλάδα», ανέφερε ο αρχηγός των «τρικολόρ».

Όσο για το αν η δική του πείρα αποτελεί οδηγό για τη διαχείριση κρίσεων, όπως η χθεσινή ήττα από τη Φινλανδία, τόνισε: «Όλοι το ξέρουμε, όχι μόνο εγώ. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μια ήττα δεν αλλάζει όλη τη διοργάνωση, κοιτάμε τη συνέχεια, τίποτα δεν τελείωσε και έχουμε μπροστά μας πολλά ματς ακόμη».

Για τον Μπορίς Ντιαό δεν τίθεται θέμα εκδίκησης για τον ημιτελικό του 2005. «Όχι, ποια εκδίκηση; Έχουν περάσει δώδεκα χρόνια από τότε. Έχουμε παίξει πολλές φορές μαζί τους. Είναι μια πολύ έξυπνη ομάδα, παίζουν καλά μαζί, παίζουν σκληρή άμυνα και συνήθως σε χαμηλό ρυθμό. Ξέρουμε πως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».

Τέλος, στο ερώτημα ποιο είναι το μυστικό ώστε ένας ΝΒΑερ να μην απουσιάζει ποτέ από την εθνική του ομάδα και τις υποχρεώσεις της, απαντά: «Δεν υπάρχει μυστικό. Απλώς προσπαθώ να είμαι σε φόρμα και να μην τραυματίζομαι. Φυσικά και η θέληση να παίξεις. Μου αρέσει να παίζω».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ισραήλ-Ελλάδα: Στη μάχη των νοκ άουτ του Eurobasket U20 η Εθνική Νέων

Έμαθε αντίπαλο στα νοκ άουτ του Eurobasket U20 η Εθνική Νέων

Πρώτη ήττα της Εθνικής Νέων για το Eurobasket U20 στα χέρια της διοργανώτριας Πολωνίας

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την Εθνική Νέων, λύγισε τη Σερβία με κορυφαίους Ζούγρη και Σαμοντούροφ!

Live Streaming: Η πρεμιέρα της Εθνικής Νέων κόντρα στη Σερβία για το Eurobasket U20

Οι αντιδράσεις του πάγκου, η ατμόσφαιρα και ο... Παυλίδης: Η παρακάμερα από τη νίκη της Εθνικής κόντρα στην Ολλανδία

Στο κατάμεστο ΣΕΦ η δεύτερη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στις δύο πρώτες αγωνιστικές των προκριματικών του EuroBasket!

Με Τολιόπουλο, Παπαγιάννη και Πετρούσεφ το Top-10 της 4ης ημέρας των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025!

Κουζέλογλου: «Στην Εθνική Ομάδα έχουμε κοντά μας αυτούς που μας έκαναν να παίξουμε μπάσκετ»

Σίβεκ: «Κυριαρχήσαμε κόντρα σε παίκτες Ευρωλίγκας, αλλά δεν έχουμε την ποιότητα»