Θυμάμαι πιτσιρικάς, ένας θείος μου άλλαξε τράπεζα γιατί ήθελε να μεταφέρει τα χρήματα του στην τράπεζα του προέδρου για να τον… βοηθήσει οικονομικά, μήπως και «έπεφταν» πιο πολλά λεφτά στην ομάδα. Ένας άλλος συγγενής μου, έβαζε βενζίνη από συγκεκριμένης εταιρίας πρατήρια, επειδή πίστευε ότι ενισχύοντας την επιχείρηση του προέδρου, η ομάδα του θα αποκτούσε περισσότερους παιχταράδες!

Γράφει ο Σταύρος Χονδροθύμιος

Τότε απλά τα έβρισκα όλα αυτά χαριτωμένα. Μεγαλώνοντας, διαπίστωσα ότι υπήρχαν κι άλλα, πιο… κολλημένα μυαλά. Φίλος μου την τελευταία στιγμή φρέναρε ερωτική σχέση με κοπέλα που είχε καψουρευτεί άσχημα, γιατί έμαθε πριν από ένα ντέρμπι, ότι η κοπέλα ήταν οπαδός του «αιώνιου» αντιπάλου. Στον στρατό είδα άτομα να επιλέγουν παρέες με κριτήριο το αν ο άλλος ήταν Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός. Παράνοια…

Για τους βαμμένους «ερυθρόλευκους» και «πράσινους», υπάρχουν πολλά… γήπεδα να παίξουν μπάλα, πέραν του «Απ. Νικολαΐδης» και του «Γ. Καραϊσκάκης» και να… κονταροχτυπηθούν. Παράλληλα έχουν πληθώρα επιλογών, αν για παράδειγμα θέλουν να κράξουν τους πολιτικούς, να επιλέξουν τους διασκεδαστές τους ή να θαυμάσουν το… ωραίο, πάντα με τα «χρωματιστά» τους γυαλιά.
Πάμε λοιπόν να παρουσιάσουμε την… εναλλακτική ενδεκάδα του «αιωνίου» ντέρμπι, έξω από τα αθλητικά πλαίσια όμως και να κάνουμε ένα crush test.

Η οικονομική κρίση μας έχει επηρεάσει όλους και ρίχνουμε άπαντες το ανάθεμα στην πολιτική ηγεσία. Όμως μπορούμε επιλεκτικά να κράξουμε λίγο παραπάνω οι μεν τους δε και τούμπαλιν. Αν είσαι οπαδός του Ολυμπιακού, πιο εύκολα τα… χώνεις στους «πράσινους» πρωθυπουργούς για το χάλι της χώρας, Τσίπρα, Ράλλη, Κώστα Καραμανλή, παρά στους «ερυθρόλευκους», Ανδρέα και Γιώργο Παπανδρέου, Σημίτη, Μητσοτάκη, Σαμαρά.



Η μπάλα βέβαια παίρνει και τους πρώην και νυν υπουργούς και βουλευτές. Πάλι ανάλογα με τα οπαδικά τους αισθήματα μπορούν οι «αιώνιοι» να κράζουν περισσότερο τους… αλλόθρησκους. Πολύ πιο εύκολα οι Παναθηναϊκοί θα στάξουν... δηλητήριο για τους Αβραμόπουλο, Τραγάκη, Ανδρουλάκη, Σκανδαλίδη, Λοβέρδο, Ν. Κακλαμάνη, Γιακουμάτο, Ρέππα, Πάγκαλο και Πολύδωρα, παρά για τους ομοϊδεάτες τους Κανέλλη, Παπουτσή, Κωνσταντόπουλο, Σουφλιά, Παυλόπουλο, Σιούφα, Κεφαλογιάννη, Λυκουρέζο.



Αρκετά όμως με την πολιτική, το ποδόσφαιρο θα έπρεπε να είναι διασκέδαση και σε αυτόν τον τομέα θα στραφούμε τώρα. Σκεφτείτε ότι στην τηλεόραση, ταυτόχρονα δύο κανάλια προβάλλουν παλιές ελληνικές ταινίες. Στη μια παίζουν οι Παπαμιχαήλ, Κοντού, Λάσκαρη, Σταυρίδης, Βέγγος και στην άλλη Κούρκουλος, Χρονοπούλου, Καραγιάννη, Καρέζη, Γκιωνάκης, Βλαχοπούλου, Χορν. Ποια επιλέγεις; Αν είσαι οπαδός των Πειραιωτών την πρώτη, αφού οι πρωταγωνιστές ήταν γνωστοί για τη «ερυθρόλευκη» συμπάθειά τους. Αν πάλι είσαι φαν του «τριφυλλιού» τη δεύτερη, για τον αντίστοιχο λόγο.



Παρόμοια επιλογή μπορούν να έχουν οι… κολλημένοι και στο θέατρο. «Πράσινη» παράσταση με Παρτσαλάκη, Φιλιππίδη, Τουμασάτου, Χειλάκη, Φέρτη, Καλογρίδη, Αλ. Κούρκουλο ή «ερυθρόλευκη» με πρωταγωνιστές τους Σπ. Παπαδόπουλο, Βλαντή, Τσιμιτσέλη, Κόκλα, Σόμμερ, Ψάλτη, Γκλέτσο; Αν είσαι οπαδός άλλη ομάδας, επιλέγεις με βάση το ταλέντο τους και το γούστου σου!



Για την τηλεοπτική περσόνα, δεν νομίζω ότι τίθεται κανένα πιο ξεκαρδιστικό δίλημμα από αυτό. Από την μία η απολαυστική Κώνστα ως «Ντένη Μαρκορά» στο «Δύο ξένοι», από την άλλη ο ευφάνταστος Μπέζος ως «Διονύσης» στο «Ευτυχισμένοι μαζί». Μακράν το πιο διασκεδαστικό debate!



Μένουμε στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλάζουμε όμως τέχνη. Επόμενη κατηγορία, μουσική. Στον Πειραιά οι… φανατικοί θα έπρεπε να λατρεύουν τους Μ. Θεοδωράκη, Βαμβακάρη, Βοσκόπουλο, Αν. Βαρδή και Μητροπάνο, ενώ οι αντίπαλοι τους Μπιθικώτση, Άκη Πάνου, Χιώτη, Χατζηνάσιο, Κόκκοτα. Ντέρμπι... γιγάντων!



Όσον αφορά στα επινίκια μετά το ντέρμπι, τα λάθη πρέπει να αποφευχθούν! Δεν γίνεται να είσαι «βαμμένος» Παναθηναϊκός και να πας να διασκεδάσεις σε νυχτερινό κέντρο που τραγουδούν οι Σφακιανάκης, Μαζωνάκης, Αδαμαντίδης, Δάντης, Οικονομόπουλος, Ρόκκος, Πλούταρχος, Πιερίδη, Σαμίου, Βασιλείου, Βουρλιώτης. Όπως αντίστοιχα σε περίπτωση επικράτησης του Ολυμπιακού, καλό θα ήταν οι νικητές να μην επισκεφθούν τα μαγαζιά που θα τραγουδούν οι Βίσση, Καρβέλας, Γαρμπή, αδελφοί Διονυσίου, Μικρούτσικος, αδελφοί Κατσιμίχα, Μαχαιρίτσας, Ζουγανέλης, Πετρέλης.



Αλλάζουμε τομέα, επόμενος σταθμός η ενημέρωση. Αρκετοί επιλέγουν δημοσιογράφο ανάλογα με τα πολιτικά τους «πιστεύω», αλλά τώρα να η ευκαιρία να τους δείτε με οπαδικά γυαλιά. Γνωστοί για την αγάπη τους στον Ολυμπιακό είναι οι Χατζηνικολάου, Στάη, Λυριτζής, Οικονόμου, Καμπουράκης, Αναστασιάδης. Στο πράσινο «στρατόπεδο» ανήκουν οι Τσίμας, Πρετεντέρης, Κατρίτση, Λιβανίου, Βαρεμένος.



Ενδιαφέρουσα μονομαχία προκύπτει και στα τηλεοπτικά πρόσωπα, τα οποία έχουν εκφράσει ανοιχτά τις προτιμήσει στους. Με φόντο πράσινο θα επιθυμούσαν να παρουσιάζουν εκπομπές οι Μακρυπούλια, Μουστάκα, Λιανός, με κόκκινο οι Φερεντίνος, Λιάγκας, Παπαβασιλείου.



Η μόνη κόντρα που ακόμα και οι πιο… θερμόαιμοι, ίσως βάλουν νερό στο κρασί τους, είναι αυτήν των μοντέλων. Πιθανό στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης» είναι να δείτε τις Φαρμάκη, Θάνου, Πετρούλα Κωστίδου, Δούνια, Νομικού και στο «Απ. Νικολαΐδης» τις Αλεξανδράκη, Δάρρα, Καλογιάννη, Ρουμπέση. Αν ακόμα και εδώ οι φίλαθλοι παραμείνουν πιστοί στα οπαδικά τους κριτήρια, τότε μιλάμε για… κάψιμο.



Τέλος, για τους πιο… μερακλήδες, υπάρχει το πιο «καυτό» debate. Πρόκειται για τις Ελληνίδες σταρ των ταινιών πορνό. Η «ερυθρόλευκη» Μαριάννα Ντούλβη δίνει μάχη... στήθος με στήθος με την «πράσινη» Τζούλια Αλεξανδράτου. Δεν περιγράφω άλλο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΑΕΚ: Η κορυφαία αμυντική γραμμή στην Ελλάδα είναι αυτή που έχει ακούσει τα… χειρότερα!

Φίλιπ Τζούριτσιτς: Ο Σέρβος «μπόμπερ» που προσφέρει θέαμα στην πράσινη κερκίδα με γκολάρες!

Τα «ατίθασα νιάτα» κάνουν ήδη τη διαφορά στο φετινό Champions League!

Το απόλυτο φέτος αποχαιρέτησε από νωρίς

Ντιέγκο Αλόνσο: Αντιμέτωπος με την… κατάρα της Τούμπας σε ένα «must win» ντέρμπι δίχως ελαφρυντικά!

Τι διαφορετικό περιμένουμε από τους 14 της Σούπερ Λίγκας στην επανέναρξη του πρωταθλήματος

Οι ομάδες «ξηλώθηκαν»: Αυτές είναι 20 πιο ακριβές μεταγραφές του φετινού πρωταθλήματος

Χωρίς ματς από το 2020: Η εθνική ομάδα της Ερυθραίας δεν αγωνίζεται από φόβο μην το σκάσουν οι παίκτες!

Φαινόμενο Γκιόκερες: Έχει υψηλότερο ratio στο σκοράρισμα από Εμπαπέ, Χάαλαντ και Κέιν!

Χρήστος Τζόλης: Ένα «όπλο» στα χέρια του Γιοβάνοβιτς που είναι έτοιμο να… εκπυρσοκροτήσει!