Πήγε αντίθετα στο… ρεύμα ο Πέντραγκ Ντανίλοβιτς.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΝΒΑ από τους Νάγκετς σήκωσε την κουβέντα για το αν ο Νίκολα Γιόκιτς είναι ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο θρύλος του σερβικού μπάσκετ και πρόεδρος της ομοσπονδίας του αθλήματος της χώρας τόνισε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη αυτή, καθώς πιστεύει ότι είναι ανούσιες και άνισες οι συγκρίσεις ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν.

Ωστόσο, ο Ντανίλοβιτς δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι ο «Τζόκερ» συγκαταλέγεται σίγουρα στους κορυφαίους του αθλήματος.

«Δεν νομίζω ότι ο Γιόκιτς είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Γενικά, είμαι εντελώς αντίθετος με οποιαδήποτε σύγκριση ανάμεσα στην παλιά και τη νέα εποχή. Κάθε εποχή έχει τους ήρωές της. Κάποτε ο καλύτερος ήταν ο Κίτσα (σ.σ. Ντράγκαν Κιτσάνοβιτς), μετά ο Ντράζεν (σ.σ. Πέτροβιτς), στη συνέχεια ο Κούκοτς, ο Ντίβατς, μετά εγώ… Το μπάσκετ παίζεται διαφορετικά με άλλους κανονισμούς ανά εποχή, οπότε είναι αδύνατο και επιπόλαιο να κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις. Πραγματικά δεν με ενδιαφέρουν αυτές οι συγκρίσεις, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Γιόκιτς συγκαταλέγεται στους καλύτερους», ήταν τα λόγια του Πέντραγκ Ντανίλοβιτς στο «index.hr».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube