Ο Νίκος Νταμπίζας μιλώντας στην εκπομπή του Ντέμη Νικολαΐδη στον ΣΠΟΡ FM 94.6 αναφέρθηκε στην δύσκολη αποστολή της Εθνικής ομάδας απόψε στη Ζένιτσα και τόνισε πως σιγά-σιγά η ομάδα αρχίζει και πάλι να βγάζει το παλιό καλό της πρόσωπο, το οποίο δεν έχει σχέση με τα όσα βλέπουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

«Θα είναι ζωτικής σημασίας να μην χάσουμε, αυτό είναι το αυτονόητο. Αν φύγουμε με θετικό αποτέλεσμα από τη Βοσνία, θα μείνουμε ζωντανοί για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Εθνική αρχίζει και ισορροπεί ξανά στην πεπατημένη χρόνων. Σε αυτή που την καταξίωσε τα τελευταία χρόνια στην ελίτ. Πρέπει να επαναφέρουμε το ουσιαστικό και αποτελεσματικό, να είμαστε ρεαλιστές για αυτό που θέλουμε να πετύχουμε σαν ομάδα.

Σίγουρα η Βοσνία έχει μεγάλη δυναμική, με παίκτες παγκοσμίας κλάσης. Θα είναι δύσκολο βράδυ, αλλά αν μπορέσουν τα παιδιά να βρουν τις ισορροπίες μεταξύ τους, τότε ίσως μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Θεωρώ πως αρχίζουμε σταδιακά και επανακτούμε τη δυναμική των προηγούμενων χρόνων την οποία είχαμε χάσει. Δεν έχουμε επιστρέψει 100% σε αυτό που ήμασταν τα παλιότερα χρόνια. Θα πρέπει να μπορέσουμε να έχουμε ισορροπία μεταξύ των γραμμών μας, να έχουμε σωστά τρεξίματα, να μην τους δώσουμε χώρους. Αν τους δώσουμε χώρους, πάντα θα κινδυνεύεις κόντρα σε έναν αντίπαλο όπως η Βοσνία.

Αυτό που παράγουμε σαν ποδόσφαιρο δεν είναι κοντά σε αυτό που παράγουν οι αντίπαλοί μας, όπως το Βέλγιο ή η Βοσνία. Οι αποστάσεις είναι χαώδεις. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα η Εθνική ομάδα σε σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην Πορτογαλία υπήρξαν 23 παιδιά που μαζεύτηκαν, άφησαν εγωισμούς πίσω και έφτασαν πέρσι στο τρόπαιο. Αυτό που πέτυχαν δεν ήταν… προϊόν του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Όπως και η Εθνική δεν είναι προϊόν του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν είναι σε καμία περίπτωση ο καθρέπτης του ποδοσφαίρου μας».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube