Μπορεί ο Ντόριαν Φίνει Σμιθ να μην βρίσκεται πια στους Μάβερικς, όμως το σίγουρο είναι πως θα χρωστά αιώνια ευγνωμοσύνη στην ομάδα του Ντάλας. Οι «Mavs» προχώρησαν σε μία υπέροχη πράξη, δίνοντας «χείρα βοηθείας» ώστε ο Φόργουόρντ των Μπρούκλιν Νετς να ξαναδεί τον πατέρα του, έπειτα από 28 χρόνια στη φυλακή.

Από δύο ετών έχει να τον δει ο Φίνει Σμιθ, αφού ο Έλμπερτ Σμιθ βρισκόταν στις φυλακές της Βιρτζίνια. Όμως, με εισαγγελική απόφαση 3-0, καθώς και τη βοήθεια του στενού συνεργάτη του Μαρκ Κιούμπαν, Τζέισον Λούτιν, θα επιστρέψει στο σπίτι του, αντικρίζοντας την οικογένεια και τον γιο του, έπειτα από, σχεδόν, 30 έτη. Ο εισαγγελέας της Βιρτζίνια, Τζέρι Κίλγκορ, χρειάστηκε προσπάθεια εβδομάδων για να «λυγίσει» και να αναλάβει τη συγκεκριμένη υπόθεση. Παρά τους αρχικούς δισταγμούς του έμπειρου δικηγόρου, η συνάντησή του με τον πατέρα του 30χρονου μπασκετμπολίστα άλλαξε τελείως τις σκέψεις του.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Ντόριαν Φίνει Σμιθ βρέθηκε στις ακροάσεις του δικαστηρίου, χάνοντας αρκετές προπονήσεις, ενώ συνοδευόταν τόσο από τον Λούτιν, όσο και τον general manager των Ντάλας Μάβερικς, Νίκο Χάρισον. Οι Μάβερικς δεν αμέλησαν ποτέ το συγκεκριμένο ζήτημα, ακόμα και την περίοδο που επιδίωκαν διακαώς τη μεταγραφή του Κάιρι Ίρβινγκ.

Επιμέλεια: Θοδωρής Δημόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube