· Ο Ελ Κααμπί μίλησε για πρώτη φορά μετά την ανανέωση του συμβολαίου του έως το 2026 στον Ολυμπιακό. Κι εξήγησε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Koora της πατρίδας του την απόφαση του.

· Ο Μαροκινός στράικερ είπε δύο κουβέντες και καλές: «Όταν νιώθεις ότι σε εκτιμούν σε ένα σύλλογο και αισθάνεσαι ότι λαμβάνεις την φροντίδα που σου αξίζει, δεν υπάρχει τίποτα που να σε αναγκάσει να αλλάξεις μέρος. Ζήσαμε πέρυσι μία ιστορική σεζόν, κερδίζοντας έναν τίτλο για πρώτη φορά, κάτι που φαίνονταν αδύνατο. Και η ομάδα μου ήθελε να συνεχίσω. Οπότε, γιατί να της γυρνούσα την πλάτη;».

· Ρωτήθηκε ο Ελ Κααμπί για την περσινή ξεχωριστή και εξαντλητική σεζόν του στον Ολυμπιακό, αλλά και στην Εθνική του ομάδα: «Ήταν όντως, αλλά όταν τελειώνεις μία σεζόν με την επιτυχία στο πλευρό σου, όλα τα προβλήματα φεύγουν, οπότε η ευτυχία μου ήταν μεγάλη, δόξα τω Θεώ. Μετά τη νίκη στο ευρωπαϊκό Κύπελλο επέστρεψα στην Εθνική και έβαλα τρία γκολ στο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

· Ποιο ήταν το μυστικό του; «Δεν υπάρχουν μυστικά. Κάθε επιμελής άνθρωπος γεύεται τα τελικά αποτελέσματα, τους καρπούς, της επίπονης δουλειάς που ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι. Κανείς δεν βρίσκει δόξα χωρίς θυσίες. Η επιτυχία είναι ο καρπός της συνεργασίας όλων και εγώ είμαι ευγνώμων σε όλους».



· Στο μεταξύ, ένας άλλος κανονιέρης, βετεράνος αυτός, ο Όλεγκ Προτάσοφ, που έχει φορέσει τα ερυθρόλευκα, ρωτήθηκε από τον ουκρανικό Τύπο "Ukrainian Football" για τη μεταγραφή του Γιάρεμτσουκ στον Ολυμπιακό.

· Ο Ουκρανός παλιός διεθνής άσος, που είχε κάτσει και στον πάγκο του Ολυμπιακού, σχολίασε, μεταξύ άλλων:

«Η μεταγραφή ήταν για εμένα μία έκπληξη, απροσδόκητη. Νομίζω ότι και ο σύλλογος και ο παίκτης έκαναν καλή επιλογή. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον σε σοβαρό επίπεδο, έχοντας κατακτήσει ένα Κύπελλο Ευρώπης. Νομίζω ότι θα είναι ενδιαφέρον για τον Γιάρεμτσουκ να παίξει σε αυτή την ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι ένα δημοφιλές κλαμπ, το οποίο αγαπάει τεράστιος κόσμος.

Για να αποκαλύψει πλήρως την αξία του, πρέπει να μπει σε μία ατμόσφαιρα που θα νιώθει άνετα. Τότε, μπορείτε να περιμένετε καλά αποτελέσματα και γκολ από αυτόν. Ο Ρομάν είναι ένας πολύ ευέλικτος παίκτης και έχει πολλά καλά προσόντα ως επιθετικός. Πραγματικά μου αρέσει. Και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει στον Ολυμπιακό και σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο οι τέσσερις μεγάλες ομάδες μαζεύουν καλούς παίκτες
.



Ο κύριος ανταγωνιστής του θα είναι ο Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός είναι παίκτης ακριβώς του ίδιου πλάνου με τον Γιάρεμτσουκ, αλλά ο Ρόμαν είναι πιο ενδιαφέρον κυνηγός, γιατί μπορεί να κρατήσει και να πάρει την μπάλα. Μερικές φορές θα πρέπει να παίξουν μαζί στο παιχνίδι και ο Ρόμαν θα πρέπει να είναι λίγο πιο περιφερειακός, να κατέβει να πάρει μπάλα, να κινηθεί δεξιά και αριστερά. Όλα, όμως, θα εξαρτηθούν από τον προπονητή, όλα τα άλλα είναι θεωρίες. Ο ανταγωνισμός είναι καλός. Χωρίς αυτόν δεν έχει ενδιαφέρον. Νομίζω ότι κανείς δεν υποσχέθηκε στον Γιάρεμτσουκ εκατό τοις εκατό θέση στην ομάδα.

Δεν είμαι μάντης για να ξέρω πόσα γκολ θα βάλει ο Ρόμαν στον Ολυμπιακό. Μερικές φορές ένα γκολ φέρνει τη νίκη σε έναν πολύ σημαντικό αγώνα, ενώ άλλες φορές μπορεί να βάλεις τέσσερα γκολ και να κερδίσεις 5-0. Ο αριθμός των γκολ δεν παίζει τόσο τεράστιο ρόλο όσο φαίνεται, αν και ο επιθετικός κρίνεται ακριβώς από τα γκολ που σημειώνει. Ας δούμε λοιπόν. Εύχομαι στο Ρόμαν μόνο επιτυχία
».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube