Γεμάτος έντονα συναισθήματα, τόσο για την ομάδα, αλλά και όχι μόνο, επιστρέφει ο Ντέιμιαν Λίλαρντ στο Πόρτλαντ ενόψει του αγώνα των Μπακς με τους Μπλέιζερς.

«Αγάπησα τον οργανισμό των Μπλέιζερς. Αγάπησα όλους όσοι ερχόντουσαν να δουλέψουμε μαζί και νομίζω ότι αυτό που το έκανε πιο δύσκολο είναι ότι δεν ήταν μια διαλυμένη σχέση», σχολίασε αρχικά ο Λίλαρντ, ο οποίος αγωνίστηκε στο Πόρτλαντ για 11 σεζόν προτού παραχωρηθεί με ανταλλαγή στο Μιλγουόκι το περασμένο καλοκαίρι.

Οι Μπακς έφτασαν στο Πόρτλαντ το βράδυ της Δευτέρας και την Τρίτη ο «Ντέιμ» τιμήθηκε στα κεντρικά της Adidas στη Βόρεια Αμερική με την οποία συνεργάζεται και έχει και δικό του παπούτσι.



«Ο λόγος που προέκυψαν αρχικά όλα αυτά, ήταν για μια ευκαιρία για να κερδίσω τα πάντα. Δεν μπορούσαμε να βρισκόμαστε την ίδια στιγμή στο ίδιο μέρος» ανέφερε ο οκτώ φορές All Star που φέτος στην Ιντιάνα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά βασικός στην καριέρα του.

«Ήταν απλώς μια δύσκολη κατάσταση για εκείνον. Ποτέ όμως δεν παραπονέθηκε γι' αυτό. Είναι απλά ένας στρατιώτης. Ήρθε στη δουλειά και έκανε ότι καλύτερο μπορούσε κάθε φορά. Το σέβομαι γι' αυτόν», δήλωσε ο προπονητής των Μπλέιζερς, Τσόνσεϊ Μπίλαπς, ο οποίος παραδέχτηκε πως θα είναι περίεργο να δει το Λίλαρντ στο Πόρτλαντ με διαφορετική φανέλα αλλά είναι χαρούμενος για τον φίλο του.

«Επιστρέφω με αγάπη και είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω πάλι στο Moda Center. Έχω παίξει τόσα πολλά παιχνίδια εδώ που αναγνωρίζω τα πρόσωπα των οπαδών που κάθονται στο γήπεδο. Έτσι, βλέποντας τα πρόσωπά τους, επιστρέφοντας στο κτίριο, επιστρέφοντας στο σπίτι μου, είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω το παιχνίδι και θα παίξω χωρίς άγχος», ήταν τα λόγια του 33χρονου πόιντ γκαρντ των Μπακς που ανυπομονεί για το παιχνίδι απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Επιμέλεια: Μάκης Θεοτοκάτος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube