Την ήττα της Ρόμα από τη Μάντσεστερ Σίτι με 2-0 για το Τσάμπιονς Λιγκ σχολίασε ο γνωστός Ρομαίος «τιφόζι» Στέφανο Ναπολεόνι, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο 28χρονος φορ αναφέρθηκε επίσης στη φετινή πορεία της Ρόμα, τις πιθανότητές της για τον τίτλο στην Ιταλία αλλά και για το κακό ξεκίνημα του Ατρόμητου.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Μπαμ και κάτω» με τον Μιχάλη Λεάνη:

Για το πώς θα αντιμετωπίσουν την ήττα οι οπαδοί της Ρόμα:
«Υπάρχει ένα πανό στο Ολίμπικο που γράφει ότι "δεν υπάρχει πρόβλημα". Οι οπαδοί της Ρόμα λέμε ότι πάντα δεν υπάρχει πρόβλημα. Είτε χάσει είτε κερδίσει. Το δείξαμε και χθες μετά το παιχνίδι, όμως πάντα μένει η πικρία».

Για το παιχνίδι:
«Η Ρόμα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι. Είχε κατοχή και ευκαιρίες να σκοράρει, ειδικά στο πρώτο 20λεπτο. Μετά έπεσε λίγο απόδοση. Στο δεύτερο ημίχρονο έκατσε πιο πίσω και ήθελε να κρατήσει το αποτέλεσμα καθώς περνούσε και με 0-0. Αυτό ήταν το λάθος της. Όμως δεν έπαιξε άσχημα. Αν δεν έβαζε τη γκολάρα ο Νασρί, τότε θα είχαμε άλλο αποτέλεσμα».

Για τις χαμένες ευκαιρίες:
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι στη φάση του Χολέμπας δεν μπήκε γκολ. Έκανε καλή πάσα ο Τότι, και ο τερματοφύλακας είχε εξουδετερωθεί. Με καλύτερη σκέψη, αν έδινε πάσα, ο Ζερβίνιο θα είχε βάλει γκολ. Ήταν τυχερός και ο Χαρτ γιατί η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του και δεν μπήκε γκολ. Θες και τύχη σε τέτοια παιχνίδια και χθες την είχε η Σίτι. Σε μία άλλη περίπτωση, ο Ναϊνγκολάν έβγαλε ωραία πάσα στον Ζερβίνιο,όμως εκείνος δεν είδε ότι ο Τότι ήταν μόνος του στην άλλη πλευρά και πήγε να τελειώσει τη φάση μόνος του. Αυτό το λάθος το κάνει πολλές φορές. Στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπορείς να σπαταλάς τέτοιες ευκαιρίες. Τη μισή ευκαιρία πρέπει να την κάνεις γκολ».

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι:
«Ήταν ένα μέτριο παιχνίδι και αν δεν έμπαινε ένα τέτοιο γκολ σαν του Νασρί, λογικά θα έληγε 0-0. Η Σίτι δεν ήταν επιθετική και η Ρόμα είχε ευκαιρίες για γκολ. Αν είχε κάνει εκείνη πρώτη το 1-0, τότε θα είχαν τελειώσει όλα για τη Σίτι. Όμως, με ένα δύσκολο σουτ του Νασρί, κατάφερε να βρει εκείνη αυτό που ήθελε. Περίμενα να μπει πιο δυνατά και πιο νευρικά, όμως μπήκε χωρίς άγχος και ήταν καλά διαβασμένη. Έχει παίκτες με εμπειρία που παίζουν χρόνια σε υψηλό επίπεδο και αυτό ήταν το αβαντάζ που είχε σε σχέση με τους παίκτες της Ρόμα».

Για τον Ντε Ρόσι και τον Φλορένζι που δεν ήταν βασικοί:
«Πάντα με στεναχωρούν όταν δεν παίζουν Ρωμαίοι. Δεν κατάλαβα γιατί δεν ξεκίνησε ο Ντε Ρόσι. Ο προπονητής είπε πως δεν έπαιξε επειδή είχε πάρει κόκκινη κάρτα στο προηγούμενο παιχνίδι και δε θα ήταν συγκεντρωμένος, όμως δεν με έπεισε. Ο Φλορένζι ήταν αναμενόμενο να μην ξεκινήσει».

Για τον Ρούντι Γκαρσία:
«Μου αρέσει η εικόνα που έχει φέρει ο Ρούντι Γκαρσία. Παίζουμε πάντα με το ίδιο στυλ, όπως κάνουν οι μεγάλες ομάδες. Αυτό δεν είναι πάντα καλό, όμως δείχνει δουλειά. Παράδειγμα με τη Μπάγερν άλλοι θα έπαιζαν για να μη φάνε γκολ, εμείς παίξαμε επιθετικά. Όμως, όπως είπα, αυτό μου αρέσει. Δείχνει ότι δεν φοβόμαστε κανέναν και παίζουμε επιθετικά με όλους. Βέβαια, όπως είπε και ο Τότι, ακόμα χρειαζόμαστε παίκτες με εμπειρία. Αν δούμε τα ρόστερ της Σίτι και της Ρόμα, σε αυτό διαφέρουν οι δύο ομάδες. Σε τέτοια παιχνίδια, η εμπειρία μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αυτό την έκανε και χθες».

Για την επόμενη μέρα της Ρόμα:
«Οι παίκτες είναι περισσότερο στεναχωρημένοι από τους οπαδούς. Αυτό φάνηκε και χθες μετά το παιχνίδι. Θέλανε πολύ να περάσουν. Η πόλη όμως κατάλαβε την προσπάθεια των παιδιών. Το κακό είναι ότι χάσαμε την πρόκριση μόνοι μας. Αν νικούσαμε στη Ρωσία τότε το χθεσινό παιχνίδι θα ήταν διαφορετικό. Τώρα περιμένουμε. Το επόμενο παιχνίδι θα δείξει αν έχουν επηρεαστεί αρνητικά οι παίκτες».

Για της πιθανότητες της Ρόμα για το Ιταλικό πρωτάθλημα:
«Όπως είπα, για να πρωταγωνιστήσεις χρειάζεσαι παίκτες με εμπειρία. Η Γιουβέντους είναι μπροστά σε αυτό το επίπεδο. Όμως η Ρόμα μπορεί να κάνει την έκπληξη φέτος. Η Γιουβέντους έχασε τον Κόντε και αυτό την κατέβασε λίγο επίπεδο. Η Ρόμα είναι καλύτερη από πέρσι και επίσης δεν υπάρχουν η Μίλαν και η Ίντερ στη μάχη για τον τίτλο, ενώ και η Νάπολι δεν είναι όπως πέρσι. Είναι μεγάλη ευκαιρία για τη Ρόμα και ελπίζω να καταφέρουμε να κατακτήσουμε τελικά το πρωτάθλημα».

Για το κακό ξεκίνημα του Ατρόμητου:
«Δε μπορούμε να εξηγήσουμε τα κακά αποτελέσματα. Η αρχή ήταν δύσκολη καθώς δεν ξεκινήσαμε όπως θέλαμε τη φετινή χρονιά. Σε κάθε αγώνα δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας όπως κάναμε και πέρσι. Αλλά έχουμε αλλάξει προπονητή και η φιλοσοφία της ομάδας είναι διαφορετική.Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαστε καλοί, όμως σίγουρα δεν είμαστε κακοί. Απλά παίζουμε διαφορετικά και σιγά-σιγά θα μάθουμε τη φιλοσοφία του Σα Πίντο. Είχαμε 2 χρόνια με τον Παράσχο και είχαμε συνηθίσει αλλιώς. Σύντομα θα φτιάξει η εικόνα της ομάδας. Ήδη στα τελευταία παιχνίδια έχουμε παρουσιάσει βελτίωση. Θα βγει η δουλειά στο γήπεδο και θα ανεβούμε σε υψηλότερη θέση, εκεί που αξίζει να είναι η ομάδα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube