Σε ένα φιλικό που δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας και μάλλον θα ξεχαστεί γρήγορα, το Βέλγιο έμεινε στο 0-0 με την Πορτογαλία, σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ξεκίνησαν με φουλ επιθετικό σχήμα, ωστόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ιβήρων, Φερνάντο Σάντος, βρήκε τρόπο να περιορίσει τα επιθετικά όπλα των γηπεδούχων και να μην τους επιτρέψει να κάνουν το παιχνίδι τους.

Να σημειωθεί ότι οι Πρωταθλητές Ευρώπης του 2016 παρατάχθηκαν δίχως τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος είχε έξτρα άδεια από τον Σάντος. Το Βέλγιο έχει να αντιμετωπίσει ακόμα την Αίγυπτο (5/6) και την Κόστα Ρίκα (11/6), ενώ οι Πορτογάλοι θα δώσουν ένα ακόμα φιλικό, με την Αλγερία (7/6), πριν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Βέλγιο (3-4-3):
Κουρτουά – Αλντερβάιρελντ, Κομπανί (55’ Μπογιάτα), Βερτόνγκεν – Μενιέ, Ντε Μπρόινε, Ντεμπελέ (46’ Φελαϊνί), Καράσκο (46’ Τσαντλί) – Εντέν Αζάρ (80’ Θ. Αζάρ), Μέρτενς (46’ Γιανουζάι), Ρ. Λουκάκου (46’ Μπεντέκε)

Πορτογαλία (4-2-3-1): Μπέτο – Σεντρίκ, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο – Γουίλιαμ Καρβάλιο, Μουτίνιο (87’ Μπρούνο Φερνάντες) – Ζέλσον Μαρτίνς (63’ Κουαρέσμα), Μπερνάρντο Σίλβα (78’ Αντρέ Σίλβα), Ζοάο Μάριο (62’ Μανουέλ Φερνάντες) – Γκέντες (93’ Μάριο Ρουί)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube