Στην εμπειρία που έχει αποκτήσει η Φιορεντίνα αλλά και στο διπλό της έξτρα κίνητρο, στάθηκε ο Κριστιάνο Μπιράγκι σε δηλώσεις του στο «Reuters» ενόψει του τελικού του Europa Confence League ανάμεσα με τον Ολυμπιακό, την Τετάρτη (29/5, 22:00) στην OPAP Arena.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός των «βιόλα» στάθηκε στον περυσινό χαμένο τελικό της ομάδας του με τη Γουέστ Χαμ αλλά και στην επιθυμία ουσιαστικά να αφιερώσουν το τρόπαιο στη μνήμα του γενικού διευθυντή, Τζο Μπαρόνε, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο.

«Δεν θα έλεγα πίεση, αλλά σίγουρα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη επιθυμία για εκδίκηση, το να φτάσεις στον τελικό είναι σίγουρα όμορφο, αλλά το να χάσεις πονάει πολύ, πολύ άσχημα. Σίγουρα έχουμε περισσότερη εμπειρία, ξέρουμε τι κάναμε λάθος και τι δεν πρέπει να κάνουμε ξανά, το να έχουμε παίξει έναν τελικό μας δίδαξε κάτι, τόσο θετικά όσο και αρνητικά.

Ο Τζο ήταν ένα σημείο αναφοράς για εμάς, μια κεντρική φιγούρα. Μαζί με τον ιδιοκτήτη μας, Ρόκο Κομίσο, έχουν κάνει απίστευτα πράγματα για να μεγαλώσουν το κλαμπ. Είχαμε μια ιδιαίτερη, έντονη σχέση με τον Τζο. Λέγαμε πράγματα ο ένας στον άλλο ειλικρινά αλλά πάντα για το καλό της Φιορεντίνα. Ήταν σαν πατέρας για όλους μας, πάντα μας υπερασπιζόταν και δεν μας άφηνε ποτέ να θέλουμε τίποτα. Τώρα πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτόν
», ανέφερε αρχικά ο Μπιράγκι.

Εν συνεχεία, δε, υπογράμμισε τη σημασία ενδεχόμενης κατάκτησης για τους φίλους της Φιορεντίνα: «Γνωρίζουμε τι θα σήμαινε για τους οπαδούς μας και την πόλη της Φλωρεντίας. Έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια από τότε που η Φιορεντίνα κέρδισε ένα τρόπαιο και ξέρουμε ότι η πόλη θα τρελαινόταν από χαρά, γιατί η Φιορεντίνα είναι θρησκεία εδώ. Οπότε, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να δώσουμε μεγάλη ικανοποίηση σε όλη τη Φλωρεντία».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube